Лошо е за Русия на Путин, повярвала в своята неотразима

...
Лошо е за Русия на Путин, повярвала в своята неотразима
Коментари Харесай

Чуждите инвеститори бягат, но не от Украйна, а от Русия

Лошо е за Русия на Путин, повярвала в своята неотразима прелест за огромното западно плюскане

Коментарна публикация на Иво Инджев, оповестена в неговия

В навечерието на датата 15 февруари, избрана от предсказанието на Белия дом във Вашингтон за начало на съветска инвазия в Украйна, съветски медии сигнализират за освен това от евакуиране на фамилиите на дипломати от Киев. Бягат вложители, само че не от Украйна, а от Русия.

Много, доста неприятна вест е освен за съветския режим, привикнал да раздава концесии на западни лакомници и да смуче милиарди от тези пиявици ( нормално пиявиците смучат, само че тук казусът е в случай че не противоположен, то най-малко взаимен ).

Лошо е за Русия на Путин, повярвала в своята неотразима прелест за огромното западно плюскане.

Идва ли краят на западната алчност за ресурсите на съветската суровинна база на Европа? Едва ли. Не е елементарно внезапно да спреш да се храниш посредством прекалено строга диета. Тя може да те накара да отслабнеш повече от мечтаното. Но въпреки всичко в основата на всяка диета, даже и да е по естетични ( а не по животоспасяващи ) аргументи, стои въздържанието от преяждането.

Няма да има цялостно изтрезняване на Запад по отношение на обстоятелството, че комунистическият Китай и постсъветската, все по този начин болна от комунистическия нрав Русия, са Франкенщайн, напомпан от желанието за облаги от страна на огромните и развитите демокрации и техните корпорации. Противоестествено е да чакаме западен отвод от хранене на съветската суровинна софра. Но вложенията на богатия западен корпоративен свят в Русия са застрашени. Богаташите си знаят за какво. Те постоянно имат по-добро разузнаване от страните, от чиято територия оперират по земното кълбо.

Припомням какво е споделил Чърчил за Русия и нейната прелест посредством разпределяне на концесии преди той да се съюзи прагматично и краткотрайно със Съюз на съветските социалистически републики поради общия немски зложелател.

“Руснаците са непредсказуеми. Умориха от апетит селяните си…наводниха най-плодородните си земи, с цел да построят електростанции. Имат дребна компактност на популацията, само че се изхитриха дотолкоз да замърсят страната си, че в този момент са принудени да купуват зърно. След поколения-две те ще деградират още и няма да могат да добиват потребните си изкопаеми. Народът ще измира, а диктаторите и техните прислужници ще живеят, придобивайки от нас първокласни предмети и…продавайки концесии.

За съветските водачи това е най-изгодния бизнес”.

Чърчил е бил единственият важен международен водач, който е планувал правдиво заплахата от немския националсоциализъм. В личната си татковина е бил на практика самичък против всички на върха на английския хайлайф, само че се е споделил прав.

Дали е сбъркал в оценката си във връзка с тоталитарна Русия и нейната днешна властническа инкарнация?
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР