Лос Анджелис за първи път в историята си ще бъде

...
Лос Анджелис за първи път в историята си ще бъде
Коментари Харесай

Лос Анджелис за първи път избра жена за кмет

Лос Анджелис за първи път в историята си ще бъде ръководен от кметица, откакто локалните избори в бяха извоювани от Карън Бас, съобщи ДПА, като се базира на прогнози на американски медии.

Бас е победила милиардера бизнесмен в областта на недвижимите парцели Рик Карузо и ще поеме ръководството на града от актуалният кмет Ерик Гарсети, оповестиха Си Ен Ен и Ен Би Си.

" Това е моят дом и съм подготвена да послужвам с цялото си сърце. И моето заричане към вас е, че ще стартираме работа неотложно още от първия ден ", се споделя в изказване на Бас, оповестено в " Туитър ". Тя означи, че провела телефонен диалог с  Карузо и се надява, че той ще продължи да играе роля в  града, който и двамата обичат ".
 

— Los Angeles Times (@latimes)
" Поздравления на новоизбрания кмет Бас! ", написа Гарсети в своя обява в " Туитър " Това е исторически миг и победа за жителите на Лос Анджелис, добави той.

Когато през септември предходната година Бас разгласи, че се кандидатира за кмет, тя сподели, че неин главен приоритет ще бъде битката с рецесията с бездомните хора в Лос Анджелис, който е вторият по брой на популацията град в Съединени американски щати. Тя е някогашна председателка на локалното щатско заседание и парламентарист в Конгреса. Бас е и съоснователка на неправителствена организация в Лос Анджелис, занимаваща се със обществени и стопански проблеми.
 
: The AP now projects Karen Bass has defeated Rick Caruso to become the Mayor of Los Angeles
— Rick Montanez (@RickCBSLA)

През 2020 година Бас беше в листата на президента на Съединени американски щати Джо Байдън с вероятни претенденти за вицепрезидент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР