Лорер разговаря за засилване на сътрудничеството в сферата на високите

...
Лорер разговаря за засилване на сътрудничеството в сферата на високите
Коментари Харесай

Икономическото сътрудничество и последиците от войната в Украйна, свързани с енергийната сигурност и повишаването на инфлацията, обсъдиха министър Лорер и италианския министър на икономическия растеж Джорджети

Лорер беседва за усилване на съдействието в областта на високите технологии и с министъра на нововъведенията на Италия Виторио Колао

Засилване на икономическото сътрудничествомежду България и Италия и последствията от войната в Украйна, свързани с енергийната сигурност и повишението на инфлацията в двете страни, разискаха в Рим министърът на нововъведенията и растежа Даниел Лорер и италианския министър на икономическия напредък Джанкарло Джорджети. Двамата министри се съгласиха с нуждата от приемане на общи решения на европейско равнище по тематиките.

Лорер и Джорджети разговаряха още заразширяване на търговията, развиването на започващи компании и софтуерни инвестициимежду двете страни.

Двамата министри подчертаха и възможноститеза усилване на съдействието сред италиански и български компании, които да се възползват от опциите за вложения, свързани с европейските фондове по Плана за възобновяване на Европа, и по-специално тези, ориентирани към реализиране на планове за развиване на възобновими източници от водородни акумулатори.

По време на формалната си аудиенция в Италия министър Лорер организира среща и с Виторио Колао, министър на софтуерните нововъведения и цифровата промяна. Двамата се схванаха да задълбочат съдействието в областта на нововъведенията, високите технологии и дигитализацията. Те разискаха още опциите за взаимоотношение и обмяна на опит по Плана за възобновяване, както и в областта на галактическата промишленост и дигитализирането на публичните услуги.

В италианската столица министър Лорер се срещна и с представители на федерацията на асоциациите на италиански предприятия – Конфиндустрия. С президента на Конфиндустрия за Източна Европа госпожа Мария Луиза Мерони бяха разисквани конкретнивъзможности за съдействие сред дребните и междинни предприятия от двете страни в областта на инфраструктурните планове, производството, хранително-вкусовата индустрия и енергетиката.

На срещата участваха италиански компании от енергийния бранш, като бяха наранени тематики свързани с енергийната самостоятелност на Европа, зеления и енергиен преход.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР