Лоонкиито, вероятно един от най-старите лъвове в света, е убит

...
Лоонкиито, вероятно един от най-старите лъвове в света, е убит
Коментари Харесай

Убиха един от най-възрастните лъвове в Африка

Лоонкиито, евентуално един от най-старите лъвове в света, е погубен в Кения на 19-годишна възраст, заяви природозащитната организация Lion Guardians, представени от Си Ен Ен.

Лъвът е бил погубен в сряда от притежателя на животновъден обект, в който Лоонкиито е влезнал измежду нощ, с цел да търси плячка, защото е бил гладен, обявиха от организацията.

Той е бил " най-възрастният мъжки лъв в нашата екосистема и евентуално в Африка ", обявиха от " Lion Guardians ", които оповестиха кончината му " с натежали сърца ".

" Той беше знак на резистентност и общуване. Ние от " Lion Guardians " се усещаме привилегировани, че бяхме очевидци на живота и наследството му ", прибавиха от организацията.

Организацията приписва дългия живот на по-възрастните диви лъвове напоследък, в пейзаж, където " преди десетилетие нямаше лъвове, които да оцелеят след 10-годишна възраст ", на напъните на локалните общности, които споделят земята с огромните котки.

Според уеб страницата на Световния фонд за дивата природа (WWF) трагичното повишаване на търсенето на сила и материали през последните 50 години е предиздвикало хората и лъвовете да се конкурират за пространство и запаси.

Лъвовете пътуват далеко, от време на време отвън предпазените територии, с цел да търсят плячка, когато източникът им на храна намалее, и могат да съставляват риск за човешките общности, когато ловуват техния добитък. Фермерите постоянно ги убиват в символ на възмездие или с цел да предотвратят бъдещи нападения.

Лоонкиито за жалост е " попаднал в тази динамичност ", споделят от Lion Guardians.

Кения претърпява най-тежката си суша от четири десетилетия насам. Организацията съобщи, че напредването на сушата нормално се характеризира с увеличение на споровете сред хора и лъвове, защото дивата плячка става по-трудна за ловуване, а притежателите на добитък са " изключително бдителни " след загубата на толкоз доста животни.

Този случай " е бил сложен и за двете страни - хората и лъва ", добавя организацията.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР