Lonely Planet току-що разкри своите 50 топ дестинации за пътуване

...
Lonely Planet току-що разкри своите 50 топ дестинации за пътуване
Коментари Харесай

Lonely Planet: Най-добрите места, които да се посетят за следващата година

Lonely Planet преди малко разкри своите 50 топ дестинации за пътешестване за идната година.

Издателската империя за пътувания навършва 50 години тази година и нейният голям лист с най-хубавите в пътуванията за 2024 година е уголемен в пет категории: водещи страни, райони, градове, устойчиви дестинации за пътешестване и най-изгодни локации.

Държава №1 е Монголия, определена от Lonely Planet поради нейните " необятно отворени пространства, авантюристичен действия и отличителна кулинарна и музикална просвета ". Това е най-рядко обитаемата страна в света и монголското държавно управление е готово да стартира да я развива. Тази година то разгласи от 2023 година до 2025 година за " Годините за посещаване на Монголия ", облекчавайки изискванията за влизане на интернационалните пасажери и подобрявайки инфраструктурата, не на последно място с ново летище на стойност 650 милиона $.

Други страни, които влизат в топ 10, включват известни любимци като Мексико, Хърватия и Сейнт Лусия, както и по-малко посещавани места като Бенин и Узбекистан.

Градски дестинации

Първият град в листата на Lonely Planet е Найроби, столицата на Кения, която туристическият колос обича поради " неповторимите си ритми, впечатляващ набор от заведения за хранене, въодушевени от локалното население, и непрекъсната ротация тук-там за изкуство и просвета ".

" Обичаме го и поради Националния парк Найроби, единствено на малко разстояние с кола от централния бизнес регион на града, където можете да видите повече от 400 типа, които се разхождат из откритите тревни равнини, до момента в който небостъргачи блестят на хоризонта ", пишат от компанията.

Париж, хазаин на летните олимпийски и параолимпийски игри през 2024 година, също е в листата, както и Прага, друга европейска столица, която не е непозната за туристическите тълпи. Lone Planet споделя, че блокирането по време на COVID-19 е разрешило на чешката столица да " натисне бутона за рестарт " и да насърчи " бавния туризъм и атракциите надалеч от центъра на града ".

Устойчивост

Най-добрата устойчива туристическа дестинация за 2024 година е Испания, заради напъните на страната да разшири възобновимата сила, да усили пътуванията отвън сезона и да насочи туризма към нововъзникващи дестинации, като пристанищния град Валенсия, като по този метод облекчава натиска върху горещи точки като Барселона.

" Дивата хубост " на Южна Африка също получава почитание, като Lonely Planet предлага на посетителите да прегледат " впечатляващата годишна продукция от екохижи " в страната, ангажирани със отбраната на биоразнообразието на Земята. Харесваме и Бабананго, огромния нов дивечов парк в Южна Африка, който трансформира района KwaZulu Natal в страна на чудесата на дивата природа.

Лесно за банковата ви сметка

Категорията с за най-евтини дестинации ще бъде от необикновен интерес за мнозина в тези времена на прилепяне на портфейла. Подценяваният американски Среден Запад е най-хубавият съвет тук: в градове като Чикаго, Милуоки и Детройт " ще откриете остарели хранилища, превърнати в художествени ателиета, нови хотели с екологичен дизайн и доста заведения за хранене със звезди Мишлен ", споделя Lonely Planet.

Издателят предлага и Алжир като незадоволително изследван ъгъл на Северна Африка. Посочвайки, той са намира на три часа или по-малко път със аероплан от огромна част от Европа, Lonely Planet споделя, че посетителите ще намерят " добре непокътнати римски обекти и изящни исторически градове " и " налично преживяване без тълпи ".

Регионални дестинации

Що се отнася до районните избори, идният велосипеден маршрут Trans Dinarica на Западните Балкани е най-хубавият избор от Lonely Planet. Откривайки се през идната година, пътеката от 3364 километра минава през Словения, Хърватия, Босна и Херцеговина, Черна гора, Албания, Северна Македония, Косово и Сърбия, като по пътя си минава през планински вериги и Адриатическо море.

Донегал, най-северозападният окръг на Ирландия, има най-дългата брегова линия в страната и повече от 100 плажа - и възможностите са положителни, че посетителят може да получи един единствено за себе си. Lonely Planet споделя: " Тук ще намерите най-високите морски скали в Европа и километри непокътнати крайбрежни туристически пътеки. "

Държави

Монголия
Индия
Мароко
Чили
Бенин
Мексико
Узбекистан
Пакистан
Хърватия
Сейнт Лусия
Региони

Трансдинарски колоездачен маршрут на Западните Балкани

Остров Кенгуру, Южна Австралия
Донегал, Ирландия
Паис Васко, Испания
Южен Тайланд
Суахили крайбрежие, Танзания
Монтана, Съединени американски щати
Заалфелден Леоганг, Австрия

Градове

Найроби, Кения
Париж, Франция
Монреал, Канада
Мостар, Босна и Херцеговина
Филаделфия, Пенсилвания
Манаус, Бразилия
Джакарта, Индонезия
Прага, Чешка Република
Измир, Турция
Канзас Сити, Мисури

Устойчив туризъм

Испания
Патагония, Аржентина и Чили
Гренландия
Пътеките на Уелс
Португалският път / Caminho Português de Santiago
Палау
Хокайдо, Япония
Еквадор
Балтийските пътеки на Естония, Латвия, Литва
Екохижи в Южна Африка
Стойност

Средният запад, Съединени американски щати

Полша
Никарагуа
Дунавски лимес, България
Нормандия, Франция
Египет
Икария, Гърция
Алжир
Южни езера и Централен Отаго, Нова Зеландия
Нощни влакове, Европа.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР