Lonely Planet обяви България за топ туристическа дестинация за 2024

...
Lonely Planet обяви България за топ туристическа дестинация за 2024
Коментари Харесай

Вечерни новини: България е топ дестинация за 2024 г.; Полетите от София до Рияд спират

Lonely Planet разгласи България за топ туристическа дестинация за 2024 година
Популярният туристически справочник Lonely Planet включи България, по-точно Дунавския лимес, в топ дестинациите за визити през 2024 година Според организацията най-хубавото време за посещаване на страната е през месец април.
Wizz Air стопира полетите от София до Рияд
Шест месеца откакто директната линия от София до столицата на Саудитска Арабия, Рияд, беше разкрита – от края на октомври Wizz Air повече няма да извършва полети сред двата града. Причината за тази смяна е невисок интерес от страна на пасажерите, разгласи превозвачът.
България е съгласна да внася повече в бюджета на Европейски Съюз
България е склонна да поддържа по-високите национални вноски в общия бюджет на Европейския съюз. Това е позицията, която министър председателят Николай Денков е изразил по време на съвещанието на Европейския съвет в Брюксел, оповестява държавната пресслужба.
Нощният превоз в София още веднъж се връща (схема на спирките)
От 1 ноември нощният превоз в София започва още веднъж, оповестява Центърът за градска подвижност на страницата си във Фейсбук. Това се случва след близо 3-годишно спиране на нощните линии поради пандемията. Билетът коства 2 лева и важи за безграничен брой прекачвания.
АПИ отвори ценовите предложения за дублиращите трасета на две автомагистрали
Агенция „ Пътна инфраструктура “ отвори ценовите предложения на участниците в търга за актуализация на механически планове и главен ремонт на две дублиращи трасета на автомагистралите „ Хемус “ и „ Тракия “. От тях се вижда, че безусловно всички оферти на компаниите надвишават заложените планирани стойности.
Рекорден брой българи са почивали в Гърция през септември
Рекорден брой българи са отишли на отмора в Гърция през този септември, излиза наяве от данни на Националния статистически институт (НСИ) за пътуванията на български жители в чужбина и визитата на чужденци в България.
Българите не познават задоволително идния енергиен преход
България се проваля в планирането и комуникирането на задачите си за декарбонизиране на стопанската система, има остра липса на съвещания с обществото и своевременен разговор. Липсва ясна тактика за излизане от изкопаемите горива и замяната им с по-нови, чисти и ефикасни технологии. България още не е показала Интегрирания народен проект Енергетика и климат (ИНПЕК), от което страдат хората най-много в подвластните от въглищата общини.
Нужно е опростяване на регулациите за вложения в доближаване
Министерският съвет утвърди отчет за резултатите от неофициалната среща на Съвета на Европейския съюз по общи въпроси, част „ Кохезионна политика “, която се организира на 28 – 29 септември 2023 година в гр. Мурсия, Испания.
„ Комстил “ влага 1.5 млн. лева в автоматизирана складова база
Автоматизирана складова база на сдружението „ Комстил “ ЕООД получи документ клас „ Б “ за инвестиция от министъра на нововъведенията и растежа Милена Стойчева. Компанията, която развива активност в производството, вноса и износа на алуминиева PVC дограма, щори, окачени фасади, ще влага 1.5 млн. лева в оборудването.
„ Оформя се нов хайлайф – софтуерен “: Възходът на AI е неминуем, измененията също
Трябва да приемем измененията и да прегърнем новите технологии с изкуствен интелект. И това даже не е въпрос на избор, защото възходът на AI просто е неминуем. Забавим ли се, ще изостанем окончателно – било то на личностно равнище или от позиция на компания или страна.
„ Страна на чудесата “: Турция отново сподели по какъв начин се прави впечатляващ рекламен клип (видео)
Турция: Страна на чудесата. Това е слоганът на новата рекламна акция на Турция, готова от националния транспортьор Turkish Airlines в партньорство с Карем Бюрсин – турски артист, израснал в Съединени американски щати.
Electrolux редуцира 3000 чиновници
Шведската Electrolux AB, един от най-големите производители на домашен уреди в света, възнамерява да редуцира 3 хиляди чиновници. Това е част от програмата за понижаване на разноските, която има за цел да се оправи със слабото търсене и ценовия напън от съперниците.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР