Лондонското летище Хийтроу ще изпробва въвеждане на бързи опашки за

...
Лондонското летище Хийтроу ще изпробва въвеждане на бързи опашки за
Коментари Харесай

Летище Хийтроу тества бързи опашки за ваксинирани пътници

Лондонското летище Хийтроу ще тества въвеждане на " бързи опашки " за напълно имунизирани против COVID-19 пасажери, съобщи Франс прес.

В рамките на пилотна стратегия, която ще стартира тази седмица, пасажерите от някои полети, измежду които от Атина, Ню Йорк и Лос Анджелис , ще могат да записват електронно документите си за имунизация преди качването на самолетите.

При идването си на Хийтроу те ще бъдат насочвани към специфични опашки, тъй че да минават по-бързо през имиграционните служби.

Решението е взето преди плануваното за на следващия ден оповестяване на прекратяването на наложителната карантина за пасажери от " оранжевия " лист, включващ редица европейски туристически дестинации като Франция, Испания и Италия.

Според сп. " Таймс " министър председателят Борис Джонсън поддържа смекчаването на мярката от 19 юли, когато главните останали ограничавания против ковид би трябвало да отпаднат в Англия.

Летище Хийтроу, както и самолетните компании Бритиш еъруейз (British airways) и Върджин атлантик (Virgin atlantic), приканват държавното управление да разгласи по-бързо смекчаването на ограниченията по границите в случай, че 64 % от популацията в страната е изцяло имунизирано против КОВИД-19.

Англия към този момент изостава от Съединени американски щати и Европейски Съюз, тъй че прекомерно внимателния метод по отношение на интернационалните пътувания ще се отрази в допълнение върху икономичекото възобновяване и зависещите от него 500 000 работни места в страната, уточни генералният шеф на Върджин Атлантик Шай Вайс.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР