Лондон. Зимният трансферен прозорец в Топ 5 първенствата на Европа

...
Лондон. Зимният трансферен прозорец в Топ 5 първенствата на Европа
Коментари Харесай

Висшата лига отново пръсна най-много пари за трансфери, следвана от италианската Серия ”А”

Лондон. Зимният трансферен прозорец в " Топ 5 " шампионатите на Европа затвори. Тимовете още веднъж похарчиха милиони за гръмки покупко-продажби, а в последния ден имаше и прехвърляния, които не попадат в класацията на най-скъпите, само че безспорно притеглят вниманието.

Седем от десетте най-скъпи прехвърляния тази зима бяха осъществени от отбори в британската Висша лига, клубовете от която изхарчиха 335,42 милиона евро, следвани от тези в италианската Серия „ А ” със 174,85 млн. евро, испанската Ла Лига - 73,35 млн. евро и съветската Премиер лига - 73,45 млн. евро.

На първите две места в класацията са италианският гранд Ювентус, който притегли сръбския национал Душан Влахович за 81,6 милиона евро от Фиорентина, и Барселона с прехвърлянето на Феран Торес от Манчестър Сити против 55 милиона евро. Едва на трета позиция е Ливърпул, който похарчи 45 милиона евро за Луис Диас от Порто. Новобогаташите от Нюкасъл се изръсиха с над 102 милиона евро, тъй като се борят със зъби и нокти за оцеляването си в британския хайлайф
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР