Лондон. В знак, че предизборната кампания може да стигне до

...
Лондон. В знак, че предизборната кампания може да стигне до
Коментари Харесай

The Times: Преднината на консерваторите се свива с наближаването на изборите

Лондон. В знак, че предизборната акция може да стигне до точка на шупване, лейбъристите понижиха преднината на консерваторите до девет пункта, което е стесняване с два процентни пункта след последното изследване на YouGov в сряда, написа английският вестник The Times .

В последната анкета на YouGov за The Sunday Times, торите събират 43%, а лейбъристите съкратяват с два пункта преднината им като получават доверието на 34%. Либералдемократите остават статични на 13%, а Брекзит партията притегля единствено два % от интервюираните. Това към момента е задоволително за консервативното болшинство, само че в случай че лейбъристите съберат още две пункта, резултатът ще бъде непредвидим.

Друго изследване на BMG дава на торите единствено шест пункта преднина - 39%, а лейбъристите печелят цели пет пункта до 33%.
Торите обаче ще бъдат рдоволни от доказателства, че те са в по-голяма степен в унисон с обществеността по въпросите на сигурността и защитата.

Борис Джонсън се радва на голяма преднина пред Джеръми Корбин, когато гласоподавателите биват запитани на кой водач имат доверие да се грижи за сигурността на Англия.

Анкетата на YouGov откри, че 44% от гласоподавателите споделят, че имат доверие в сегашния министър председател, само че същия брой твърди, че няма такова, чиста оценка на утвърждение е нула. За разлика от тях единствено 21% имат доверие в Корбин, до момента в който 67% от гласоподавателите не му имат вяра - оценка на утвърждение е минус 46.

Докато министър председателят се приготвя да ръководи срещата на върха на НАТО във Англия тази седмица, 72% от гласоподавателите се съгласиха с торите, че участието в Алианса е значимо за сигурността на Англия. В предишното Корбин денонсира НАТО и слага под въпрос участието на Англия в Пакта

С марж от 57% до 24% гласоподавателите също са съгласни, че нуклеарното въздържане на Англия е значимо. Корбин по-рано сподели, че в никакъв случай няма да позволи потреблението на нуклеарни оръжия.

Повече от един от всеки трима гласоподаватели, или 34%, настояват, че разследващите служби биха били в правото си да откажат сензитивна информация на Корбин, в случай че той стане министър председател. Само 24% споделят същото за Джонсън.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР