Лондон. Принцовете Уилям и Хари се събраха, за да открият

...
Лондон. Принцовете Уилям и Хари се събраха, за да открият
Коментари Харесай

London Evening Standard: Откриха статуя на принцеса Даяна

Лондон. Принцовете Уилям и Хари се събраха, с цел да открият скулптура в чест на майка си Даяна, принцеса на Уелс - монумент на жена, оставила незаличима диря в английското общество, написа London Evening Standard .

Статуята, поръчана от двамата й синове през 2017 година, бе открита в четвъртък следобяд на 60-ия рожден ден на Даяна.

Докато братята и сестрите на Даяна следиха церемонията, Уилям и Хари издърпаха плата, покриващ паметника, който вечно ще припомня на посетителите в някогашния й дом в двореца Кенсингтън за най-известния му гражданин.

Фигурата на принцесата е заобиколена от три деца и изобразява Даяна в по-късните години от живота й.

В взаимно изказване херцогът на Кеймбридж и херцогът на Съсекс обявиха: „ Днес, на това, което би било 60-ият рожден ден на майка ни, ние помним нейната обич, мощ и темперамент - качества, които я трансфораха в действие за положително по целия свят, променяйки към по-добро безчет ориси.

„ Всеки ден ние бихме желали тя да е към момента с нас и се надяваме тази скулптура да бъде виждана вечно като знак на нейния живот и нейното завещание.

„ Благодаря на Ян Ранк-Бродли, Пип Морисън и техните екипи за изключителната им работа, на приятелите и донорите, които помогнаха да се случи това, и на всички по света, които поддържат паметта на майка ни жива. “

От двореца Кенсингтън съобщи, че статуята има за цел да отразява „ топлината, елегантността и силата “ на Даяна, до момента в който децата съставляват „ универсалността и въздействието на поколенията от работата на принцесата “.

В изказването се прибавя: „ Портретът и стилът на обличане се основаваха на последния интервал от живота й, защото тя закупи убеденост в ролята си на дипломат за филантропични дела и имат за цел да предадат нейния темперамент и съчувствие. “

Принцовете не произнесоха речи по време на церемонията, извършена в двореца Кенсингтън.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР