Лондон/Париж. При протеста на сините жилетки“ полицията предизвиква огромни опашки

...
Лондон/Париж. При протеста на сините жилетки“ полицията предизвиква огромни опашки
Коментари Харесай

The Daily Express: Хаосът на Франция: „Сега протестират `сини жилетки`

Лондон/Париж. При митинга на „ сините жилетки “ полицията провокира големи опашки от чакащи пасажери на летище „ Шарл Дьо Гол “, които постепенно влачат багажите си пред гишетата за паспортна инспекция, написа в днешния си брой The Daily Express .
Според чиновниците от летището забавянето е единствено на Терминал 1 и разясняват, че полицията работи, само че има потребност от време за „ да чекира задълбочено “ пасажерите. Навсякъде в Париж в някои от полицейските ръководства реагират единствено на незабавни случаи. Полицията продължава да договаря с държавното управление за в допълнение възнаграждение поради изключителната си работа по време на митингите на „ жълтите жилетки “.
Полицейските съюзи приказват за неприятни условия на труд. Нещо повече, Обединеният полицейски съюз прикани чиновниците в цяла Франция да дават отговор единствено на незабавни случаи до момента в който той договаря с вътрешното министерство.
Френското държавно управление е дало обещание да даде по 300 евро бонуси на всички служители на реда, взели участие в защитата на неотдавнашните митинги. Синдикатите обаче желаят повече пари.
В сряда вътрешният министър разгласи, че двете договарящи страни се пробват да изработят „ проект за споразумяване “ на въпросите.
Националната полиция на Франция от дълго време се оплаква, че се е преработила, че не я почитат и е неприятно платена, само че в предишното все не успяваше да изложи настояванията си.

Превод и редакция: Ивелина Ватова

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР