Лондон. Обединеното кралство е похарчило 4,5 милиарда долара за разработването

...
Лондон. Обединеното кралство е похарчило 4,5 милиарда долара за разработването
Коментари Харесай

The Times: Великобритания е изразходвала милиарди за танкове, които не могат да стрелят в движение

Лондон. Обединеното кралство е похарчило 4,5 милиарда $ за създаването на нов вид леки танкове, които не могат да стрелят в придвижване, макар че съгласно специалистите подвижността е от решаващо значение в актуалната военна теория, написа The Times .

Както напомня авторитетното лондонско издание, бронираният автомобил „ Аякс “ прави ужасно усещане на администрацията на английския министър председател Дейвид Камерън. Толкова положително усещане, че тогавашният първи човек на Даунинг Стрийт 10 взема решение, откакто получава мнението на военните водачи, да поръча 589 от тези леки танкове.

Оттогава няколко пъти се отсрочват периодите за доставка и армията към момента чака машините. The Times обаче разкрива, че при новите танкове са видяни механически проблеми, в това число висок звук вътре в бронирания автомобил, само че по-важното е, че оръжейните системи не могат да стрелят в придвижване заради мощни трептения.

Въоръжен с 40-милиметрово оръдие и леки картечници, „ Аякс ” е предопределен за тясна поддръжка на пехотни и разследващи подразделения. Фактът, че не може да стреля в придвижване, го прави ненужен в тази роля.

Въпреки това английското държавно управление към този момент е похарчило 3,2 милиарда лири за леките танкове от общо плануваните 5,5 милиарда, показва Times след обзор на документите на Министерството на защитата.

Парламентарните органи, които следят държавните разноски, са доста недоволни, а източници на The Times настояват, че даже след изразходването на такива колосални средства, налице няма нито един брониран автомобил.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР