Лондон: Китай е най-голямата опасност за западните демокрацииБританският външен министър

...
Лондон: Китай е най-голямата опасност за западните демокрацииБританският външен министър
Коментари Харесай

Лондон: Китай е най-голямата опасност за западните демокрации

Лондон: Китай е най-голямата заплаха за западните демокрации
Британският външен министър Джереми Хънт предизвести за заплахата, която съставлява икономическото развиване на Китай за западните демокрации, отбелязвайки, че към 2030 година страната с най-голяма стопанска система в света ще бъде недемократична.

„ Към 2030 година за пръв път в историята най-голямата стопанска система няма да бъде народна власт “, сподели ръководителят на Форин офис.

„ Растежът на Китай трансформира салдото на силите. През 1980 година КНР отговаряше единствено за 2% от международния БНП, през днешния ден – за 15%. През 2030 година Китай ще изпревари Съединени американски щати и ще се трансформира в най-голямата стопанска система в света, а през 2050 година общият размер на Брутният вътрешен продукт на Китай и Индия ще надвиши общия размер на Брутният вътрешен продукт на страните от Г-7, където влизат Съединени американски щати, Германия, Англия, Япония, Франция, Канада и Италия... Силата постоянно следва парите, тъй че ние не би трябвало да подценяваме мощното въздействие, което това ще окаже “, съобщи Хънт.

Външният министър акцентира, че западните демократични полезности „ изпитват най-голямата опасност от рухването на Берлинската стена “ през 1989 година

Хънт разгласи, че Англия ще усили щата на своя дипломатически корпус с 1000 души за разширението на връзките с разнообразни страни по света след Брекзит. Той прикани и за промяна на интернационалните организации и, по-конкретно, на Организация на обединените нации. „ Реформирането на остарелите интернационалните организации е най-хубавият метод да ги спасим от провал “, акцентира английският външен министър.

Накрая, той даде обещание, че Англия ще разчита освен на меката мощ, само че и на отбранителните си благоприятни условия. „ Ще продължим да харчим не по-малко от 2% от Брутният вътрешен продукт за защита, ще възобновим нашия нуклеарен щит “, сподели Хънт. /ТАСС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР