Лондон. Главният учен на Световната здравна организация Сумя Сваминатан каза

...
Лондон. Главният учен на Световната здравна организация Сумя Сваминатан каза
Коментари Харесай

Reuters: СЗО призова хората да не се паникьосват заради „Омикрон“

Лондон. Главният академик на Световната здравна организация Сумя Сваминатан сподели на конференцията на Reuters Next в петък, че въпреки новият вид на ковид „ Омикрон “ да наподобява доста инфектиран, верният отговор е да бъдем готови, внимателни и да не се паникьосваме, цитира думите й Reuters .

СЗО прикани страните да усилят потенциала на опазването на здравето и да имунизират хората си, с цел да се борят с повишаването на случаите на Covid-19, провокирани от разновидността на „ Омикрон “, заявявайки, че рестриктивните мерки за пътешестване могат да завоюват време, само че сами по себе си не са отговорът.

" Колко би трябвало да сме обезпокоени? Трябва да сме готови и внимателни, а не да се паникьосваме, тъй като сме в друга обстановка от преди година ", сподели Сваминатан в изявление на конференцията на Reuters Next.

Въпреки че появяването на новия вид е нежелана, тя сподели, че светът е доста по-добре квалифициран поради създаването на ваксини от началото на пандемията Covid-19.

Много остава незнайно за „ Омикрон “, който за първи път беше открит в Южна Африка предишния месец и беше открит в над 20 страни. Части от Европа към този момент се бореха с вълна от инфекции на разновидността „ Делта “, преди да се появи „ Омикрон “.

" Трябва да изчакаме, да се надяваме, че е по-мек... само че е прекомерно рано да се направи умозаключение за разновидността като цяло ", сподели Сваминатан за това, което беше известно за „ Омикрон “.

" Делта съставлява 99% от инфекциите по света. Този вид би трябвало да бъде по-предаваем, с цел да го изпревари и да стане преобладаващ в целия свят. Възможно е, само че може да се планува. "

Ученият сподели, че разновидността „ Омикрон “ наподобява предизвиква три пъти повече инфекции, в сравнение с преди този момент в Южна Африка, което значи, че „ наподобява, че е в положение да преодолее част от естествения имунитет от предходна зараза “.

Изглежда обаче, че имунизациите имат някакъв резултат, заключи Сваминатан.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР