Лондон. Гибралтар трябва да се превърне в една от стратегическите

...
Лондон. Гибралтар трябва да се превърне в една от стратегическите
Коментари Харесай

The Daily Express: Великобритания иска да превърне Гибралтар в стратегическа военна база след Брекзит

Лондон. Гибралтар би трябвало да се трансформира в една от стратегическите военни бази на Англия, като военни източници настояват, че сега се преглеждат проекти за разширение на пристанището на територията, с цел да може то да приема новите самолетоносачи на Кралския флот, написа английското евроскептично издание The Daily Express .
Визитата на най-новия английски самолетоносач HMS Queen Elizabeth в Гибралтар през предходната седмица се дефинира от английския вестник като политическа и знак на успеха на Брекзит, против който има мощна опозиция в Гибралтар.
Според източниците на Express, незабавно щом Обединеното кралство напусне Европейския съюз, територията би трябвало да се трансформира в витално значим плацдарм за Въоръжените сили на Англия, като военните са добавили, че проектите за разширение на военноморската база и превръщането й в стратегическа точка за Кралския флот се разискват от години.
Според изявления в гибралтарската преса, проектите на английското военно ведомство са да разширят военноморските уреди, тъй че те да могат да одобряват самолетоносачи от ново потомство.
Дипломат от Гибралтар е декларирал: „ Все още не е ясно какъв ще е статутът на Гибралтар след завършването на процесите към Брекзит и отделянето на Обединеното кралство от Европейския съюз. Но е ясно, че Лондон желае да продължи да разчита на територията като стратегическа база за своя Кралски флот “.

Превод и редакция: Иван Христов

Още военни вести четете в профилираното издание на Фокус " Военни вести "
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР