Лондон. Джереми Хънт напусна поста на британски външен министър, макар

Лондон. Джереми Хънт напусна поста на британски външен министър, макар ...

BBC: Джереми Хънт напусна поста на британски външен министър.

Лондон. Джереми Хънт напусна поста на британски външен министър, макар да е получил предложение от новия премиер Борис Джонсън да задържи позицията си в новия кабинет, предава BBC.

В съобщение в социалната мрежа „Туитър“, Хънт пише:
„Би било огромна чест да продължа работата си като външен министър, но разбирам нуждата новият премиер да може да избере своя екип. Борис Джонсън искрено ми предложи и друг пост, но след 9 години и над 300 правителствени съвещания е време да се завърна на скамейките, от където ще дам пълната си подкрепа за новия премиер“, пише Хънт.
„Бях министър във всеки един момент в който трите ми деца са на този свят. И макар да изглежда странно за човек, който опита да стане премиер (и е ужасно клише), реших, че сега е времето да посрещна най-голямото си предизвикателство – да бъда баща“, допълни Хънт.
Той също така благодари на хората от Консервативната партия които са го подкрепили, макар и да е бил аутсайдер.

Много анализатори смятаха, че Хънт ще остане в правителството, тъй като е запознат не само със ситуацията около Брекзит, но и с проблема със задържания от Иран претролен танкер. Назначаването на нов министър ще изисква от него да навлезе в материята преди да може успешно да съдейства за решаването на международните проблеми на страната.
Превод и редакция: Цанко Цолов

Източник: focus-news.net