Лондон. Джереми Хънт напусна поста на британски външен министър, макар

...
Лондон. Джереми Хънт напусна поста на британски външен министър, макар
Коментари Харесай

BBC: Джереми Хънт напусна поста на британски външен министър

Лондон. Джереми Хънт напусна поста на английски външен министър, въпреки да е получил предложение от новия министър председател Борис Джонсън да задържи позицията си в новия кабинет, предава BBC .

В известие в обществената мрежа „ Туитър “, Хънт написа:
„ Би било голяма чест да продължа работата си като външен министър, само че разбирам потребността новият министър председател да може да избере своя екип. Борис Джонсън откровено ми предложи и различен пост, само че след 9 години и над 300 държавни заседания е време да се завърна на скамейките, от където ще дам цялостната си поддръжка за новия министър председател “, написа Хънт.
„ Бях министър във всеки един миг в който трите ми деца са на този свят. И въпреки да наподобява необичайно за човек, който опита да стане министър председател (и е извънредно клише), взех решение, че в този момент е времето да посрещна най-голямото си предизвикателство – да бъда татко “, добави Хънт.
Той също по този начин благодари на хората от Консервативната партия които са го подкрепили, въпреки и да е бил новобранец.

Много анализатори смятаха, че Хънт ще остане в държавното управление, защото е осведомен освен със обстановката към Брекзит, само че и с казуса със арестувания от Иран претролен танкер. Назначаването на нов министър ще изисква от него да навлезе в материята преди да може сполучливо да спомага за решаването на интернационалните проблеми на страната.
Превод и редакция : Цанко Цолов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР