Лондон. Борис Джонсън обеща изкара Великобритания от ЕС на 31

...
Лондон. Борис Джонсън обеща изкара Великобритания от ЕС на 31
Коментари Харесай

The Telegraph: Борис Джонсън обеща Брекзит до 31 октомври и предупреди, че „паричният поток спира сега“

Лондон. Борис Джонсън даде обещание изкара Англия от Европейски Съюз на 31 октомври „ няма в случай че, няма не “, както той самият се изрази, представен от консервативното английско издание Telegraph , обявявайки пред народа на страната, че „ паричният поток стопира в този момент “.

В рамките на своето първо послание като министър председател, Джонсън се обърна към всички които се съмняват в Брекзит и всички, които предсказват неприятно бъдеще на страната отвън Европейски Съюз и тези, които се съмняват в английското умеене да реализира Брекзит, като съобщи на всички тези хора да не „ подкопават тази страна “.
Джонсън даде обещание да поеме персонална отговорност за осъществяването на всички обещания, които ще направи новото държавно управление. „ Хората, които залагат против Англия ще изгубят и ризата от гърба си, тъй като ние ще възстановим доверието в нашата народна власт “, безапелационен бе новият министър председател.

„ Ние ще осъществим множеството заричане на Парламент към хората и ще излезем от Европейски Съюз на 31 октомври, няма в случай че, няма не “, увери Джонсън. Сред новите обещания, които той направи говорейки пред „ Даунинг Стрийт “ №10, бе и това: „ Ние ще сключим нова договорка, по-добра договорка, която да разшири нашите благоприятни условия след Брекзит, като в това време разрешава на развием ново и извънредно партньорство с Европа, учредено на свободната търговия и двустранното съдействие. “ Джонсън изрази убеденост, че „ след 99 дни, ще сме решили този проблем “.

В същото време общо 10 министри напуснаха кабинета по лично предпочитание или бяха заменени. Първи беше Филип Хамънд, съперник на някои от концепциите на Джонсън и по-специално на Брекзит без договорка. Той обаче, че ще напусне в случай че Джонсън стане министър председател и съблюдава думите си. Друг напуснал бе Лиам Фокс – министърът на интернационалната търговия, който въпреки да е отявен брекзитър, поддържа Джереми Хънт по време на дебатите за нов водач на Консервативната партия и това му коства главата. Сред напусналите по лично предпочитание е и Пени Мордаунт, министър на защитата. Нейното решение да не е част от новото държавно управление бе изненадващо, а тя го заяви посредством обществената мрежа „ Туитър “, като увери, че все пак Джонсън има нейната цялостна поддръжка.
Дейвид Мундел, който дава отговор за Шотландия и е изявен критик на новия министър председател, също е получил „ ботуша “, разяснява изданието. „ Разочароващо, само че не и изненадващо, напущам Министерството отговарящо за Шотландия след 9 готини. Естествено ще поддържа новото държавно управление, само че както споделих и на премиера, ще го държа виновен при дейностите му, засягащи Съюза “, написал той в обществената мрежа „ Туътър “. Очаква се в идващите дни Джонсън да разгласи публично новия си кабинет.

Превод и редакция : Цанко Цолов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР