Лондон. Бъкингамският дворец - официалната резиденция на кралицата на Обединеното

...
Лондон. Бъкингамският дворец - официалната резиденция на кралицата на Обединеното
Коментари Харесай

The Daily Telegraph: Бъкингамският дворец пусна джин със сливи от Източна Европа

Лондон. Бъкингамският замък - формалната резиденция на кралицата на Обединеното кралство Елизабет II - започва производството на Sloe Gin, основан на класическия джин с добавка на сливи, произхождащи от Източна Европа, оповестява английският вестник The Daily Telegraph.

Бутилка от Sloe Gin от 500 мл, съдържаща билкови подправки, отглеждани в градината на двореца, се продава за 30 лири (над 67 лв). Тя е със мощ от 26 градуса и сега се предлага с доставка единствено във Англия.

Тази напитка се смята за типично английска, отбелязва вестникът. Традиционно е домашното му подготвяне. Според изказване на представител на Royal Collection Trust (RCT), английска благотворителна организация, учредена през 1987 година от кралица Елизабет II за ръководство на кралската сбирка, дворецът е заставен да внася плодове от Източна Европа, защото отглежданите във Англия не дават отговор на нужните стандарти.

Според представител на RCT „ при производството на новостта се употребяват цели плодове, а не концентрати, което значи, че те би трябвало да бъдат с най-хубаво качество “. Джинът, за който се твърди, че има „ неповторим и богат усет “, се създава посредством накисване на сливи в джин от Бъкингамския замък, който беше пуснат в продажба през юли предходната година. Благотворителната организация се надява, както акцентира изданието, да получи обилни доходи от продажбите на Sloe Gin, с които до известна степен да компенсира финансовите загуби, понесени в резултат на пандемията. Очаква се загубите на RCT да възлизат най-малко над 60 милиона английски лири през 2020-2021.

Както бе обявено по-рано, в края на ноември Елизабет II започва производството на джин на основата на билкови подправки, отглеждани на територията на имението Сандрингам в източната част на Англия. Напитката, наречена Sundringham Celebration Gin, се бутилира от Whatahoot в северната част на Норфолк покрай имението на монарха. Преди това престолонаследникът принц Чарлз Уелски показа джин Хайгроув, кръстен на провинциалната си резиденция в Глостършир в западната част на Англия.

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР