Локомотив (Пд) е първият финалист в тазгодишния турнир за Купата

...
Локомотив (Пд) е първият финалист в тазгодишния турнир за Купата
Коментари Харесай

Левски остана далеч от мечтания обрат, Локомотив отново на финал за Купата на България

Локомотив (Пд) е първият финалист в тазгодишния шампионат за Купата на България. " Смърфовете ", които са и настоящ притежател на трофея, отстраниха столичния Левски в полуфиналната фаза на конкуренцията. Момчетата на Бруно Акрапович реализираха своята цел и след нулево тъждество на " Герена ", не престават към борбата за оценката поради успеха си в първата среща с 2:0.

Дъждовната среща в София не бе белязана от кой знае какъв брой запаметяващи се обстановки. Отборът на Левски беше този, който търси повече гола, само че стигна едвам до три по-изгодни положения в своя изгода. При първата Стаси Иванов стреля неопределено, а идващите, на Паулиньо и Робърта, бяха парирани по съвършен метод от вратаря Мартин Луков. Веднъж " синият " яд отприщи и основният арбитър Никола Попов, който в 90-ата минута анулира попадение на Каргас поради фаул в офанзива.
 Снимка 484995
Източник:

Така Локомотив чака своя противник за финала, който ще бъде избран всред ЦСКА и Ботев (Пд). Левски пък остава без трофей за поредна година. Отпадането беше и допустимо най-неприятното прощаване с Живко Миланов, който довечера изигра своя финален мач във футболната си кариера.

Минути преди началото на мача, капитанът на Левски - Живко Миланов получи заслужени аплодисменти от страна на " сините " почитатели. Имащият 11 сезона с екипа на клуба, получи специфичен плакет и шалче от изпълнителния шеф Павел Колев, в чест на последния мач в професионалната му кариера.
 Снимка 484989
Източник:

Макар и да бяха планувани от мнозина, първите мигове на реванша не предложиха някакъв сериозен домашен напън от страна на Левски. Нещо повече, халфовата линия на Локомотив (Пд) дебнеше своя късмет посредством прострелно извеждащо подаване зад " синята " защита, която разумно бе издърпана много напред.

Четвърт час след началото, гръцкият защитник на вековниците Янис Каргас изправи косите на своите съотборници. Футболистът с №19 реши да финтира в личното си наказателно поле и насмалко не вкара в голяма пакост целия му тим поради неговия проблясък за самостоятелно надиграване.

Първата добра композиция в " синьо " беше реалност в 21-ата минута. Стаси Иванов показва чудесно преодоляване и пусна доста остроумен пас за Стайн Спиерингс. Малко не доближи на нидерландския атакуващ състезател, с цел да чукне около намесилия се в точния миг Мартин Луков.
 Снимка 484990
Източник:

Голям шанс покри гостите от Локо безусловно в идната офанзива. Франко Мазурек сподели латиноамериканска техника, като на дребен периметър, къде и с малко шанс, размина трима противници в " черно-бяло ". Аржентинецът продължи за Станислав Иванов, трансферирал топката на левия си крайник. Финалният изстрел на национала обаче бе разочароващ и мина около дясната греда на Луков.

Възходът в играта на столичани си пролича и през идващите няколко минути. През тях левскарите извършиха няколко следващи корнера, само че Луков и бранителите пред него не позволиха сериозни обстановки.

Локомотив погледна по-сериозно към вратата на противника с рисково центриране в 39-ата. Острото подаване на Умарбаев сътвори лек безпорядък пред Георги Георгиев, само че до удар по посока неговата мрежа, по този начин и не се стигна.
 Снимка 484993
Източник:

Засилващият се дъжд в София пък затрудняваше в допълнение творчеството в редиците и на двата отбора.

120 секунди преди края на първото полувреме, пловдивчани пропуснаха съвършената опция да решат всичко в тази турнирна борба. Милош Петрович проби по фланга, след което центрира майсторски за Карагерен. Звездата на Локо се намести чудесно сред Каргас и Ейолфсон, отправяйки добър изстрел по посока " синята " врата. Георги Георгиев обаче показва отличен инстикт и запази очакванията на столичния гранд за край.

Изгоден късмет за Левски беше този в 63-ата минута. Иван Горанов центрира към дузпата, където крилото Паулиньо изненадващо бе заел отлична позиция. Последвалият му изстрел с глава обаче бе избавен по приказен метод от Луков!
 Снимка 485009
Източник:

Тежките мигове за " смърфовете " обаче нямаха край. При последвалия корнер се заформи ужасно меле в полето на " черно-белите ". Най-внимателен в купа от играчи се оказа Найджъл Робърта, който от няколко метра направи по-трудното и стреля право в тялото на Луков, трансформирал по този метод стража на пловдивчани в безспорен воин.

Надеждите на Левски се изпаряваха, само че в 87-ата те можеха да получат самобитен рестарт с разкрилия се късмет пред Найджъл Робърта. Нидерландецът съумя да се измъкне от персоналния си надзирател Диниш Алмейда, само че насочването му с глава акробатично бе избавено от Мартин Луков.
 Снимка 485008
Източник:

" Синият " яд се отприщи в последната минута от постоянното време. Янис Каргас скочи най-високо при корнер и съумя разпечата вратата на Луков. Реферът Никола Попов обаче незабавно даде сигнал, че голът не е приет поради нарушаване на гръцкия защитник против Диниш Алмейда.

Така Локомотив чака своя противник за финала, който ще бъде избран всред ЦСКА и Ботев (Пд). Левски пък остава без трофей за поредна година.

Оттук насетне, двата отбора се завръщат към уговорките си в шампионата. " Сините " гостуват на Берое, до момента в който Локомотив ще играе с към този момент осигурилия си шампионската купа Лудогорец.
 Снимка 485011
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР