Локомотив и Ботев подновяват новия сезон в родния елит с

...
Локомотив и Ботев подновяват новия сезон в родния елит с
Коментари Харесай

Дербито на Пловдив открива сезона в мач без гостуващи фенове

Локомотив и Ботев възобновяват новия сезон в родния хайлайф с мач между тях. Двата отбора ще играят в първия кръг на стадион “Локомотив ” от 18:30ч. през днешния ден .
Прочетете още
Двубоят ще бъде без гостуващи почитатели на Ботев, откакто двата отбора се споразумяха в дербитата през постоянния сезон да няма гостуващи агитки. Причината е, че южната естрада на стадиона към момента не е подготвена, а бултрасите трябваше да бъдат във краткотрайния гостуващ бранш на централната естрада и това можеше да докара до съществени произшествия.

Феновете на Ботев ще гледат дуела на видеостена на “Колежа ”, а преди този момент ще изпратят футболистите за “Лаута ”.

Привържениците на Локомотив провеждат шествие до стадиона, което ще тръгне от центъра в 14:30ч. 

Мачът ще се играе пред 37 градуса.

За шест път дербито ще се играе в първия кръг, а Ботев е с преимущество в мачове на старта с две победи, една победа за Локо и едно тъждество и голова разлика 10:6 за “канарчетата ”. За първи път обаче дербито в първи кръг ще се играе на “Лаута ”.

Ето какво споделиха и двамата наставници преди дуела:

Локомотив си обезпечи няколко нови попълнения, измежду които бранителите Ангел Лясков и Калоян Костов, халфа Кристиян Пешов и офанзивните футболисти Лео Сена, Евандро, който се завърна след наем и Георги Минчев.

Тимът напусна един от главните играчи в последните години Петър Витанов, а вратарят Илко Пиргов постави завършек на кариерата си.

В Ботев селекцията закъсня най-много с привличането на бранителите и отборът си обезпечи услугите само на естонския защитник Йонас Там. Той обаче беше притеглен преди два дни и надали ще играе през днешния ден. Тимът притегли още вратаря Даниел Кайзер, халфа Янис Карабельов и нападателя Фаустас Станкевичюс. Треньорът Станислав Генчев призна, че желае да притегли още трима играчи.

Основни играчи, които напуснаха Ботев бяха бранителите Па Конате, Виктор Генев и Самуел Супрайен, чийто контракти завършиха и не бяха възобновени.

За Локомотив няма да играе най-новото попълнение Лео Санса, който не е картотекиран за дуела. Под въпрос е Алфа Конте, който е с контузия.

В Ботев няма проблеми с контузени и осъдени и всички са на линия за дербито.

От всички футболисти, които ще вземат участие в дербито през днешния ден единствено двама са се разписвали. Това са капитанът на Локомотив Димитър Илиев с 5 попадения и Бабакар Дион с един гол. От играчите на Ботев няма подобен, който да е вкарвал в конфликта. 

Съдия на конфликта ще е Драгомир Драганов. 

Вероятни сформира: 

Локомотив:  Динко Хоркаш, Ангел Лясков, Марти Паскалев, Хорхе Сегура, Матеус Да Силва, Пиер Зебли, Петър Каракашев, Бабакар Дион, Джовани, Димитър Илиев, Георги Минчев

Ботев:  Хидайет Ханкич, Николай Минков, Станислав Работов, Роберто Пунцеч, Самуел Акере, Янис Карабельов, Джеймс Етоо, Абдулайе Траоре, Реда Рабей, Красиан Колев, Мартин Секулич 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР