“Локхийд Мартин се надяват, че преговорите между правителствата на България

...
“Локхийд Мартин се надяват, че преговорите между правителствата на България
Коментари Харесай

Производителят: Първите ви F-16 могат да пристигнат през 2023 г.

“Локхийд Мартин ” се надяват, че договарянията сред държавните управления на България и Съединени американски щати за доставката на изтребителите F-16 ще приключат това лято, а първите самолети ще дойдат у нас през 2023 година, съобщи БГНЕС.

Надяваме се, че ще бъде това лято, само че в действителност зависи напълно от диалозите сред двете държавни управления. Това съобщи Джeймс Робинсън, който е шеф „ Международно бизнес развиване на F-16 “ в “Локхийд Мартин ”. През януари Народното събрание разпореди на Министерски съвет да приготви интернационален контракт и да организира договаряния с държавното управление на Съединените щати за придобиване на нов вид военен аероплан F-16V Block 70. Същият ден от “Локхийд Мартин ” споделиха, че приветстват решението на българския парламент за започване на договаряния за закупуването на изтребители F-16 Блок 70.

„ Изтребителите F-16 дават отговор изцяло на отбранителните потребности на България и на НАТО и военновъздушните сили на страната ще придобият най-модерния изтребител 4-то потомство на въоръжение в алианса. Българската стопанска система и промишленост също ще завоюват от новоустановените дълготрайни връзки с световния софтуерен водач “Локхийд Мартин ”. Ще продължим да поддържаме държавното управление на Съединени американски щати и нашите нови български сътрудници по време на договарянията по контракта ”, сподели тогава Джeймс Робинсън, шеф Международно бизнес развиване на F-16 в “Локхийд Мартин ”.

Днес на въпроса в случай че се подписа контракт по кое време могат да дойдат първите F-16 в България, Робинсън изясни, че това зависи от договарянията сред двете държавни управления сега.

„ В момента чакаме, че първите F-16 ще дойдат в България през 2023г. “, изясни той. Обучението на опитните водачи ще продължи към 1 година и за по-младите водачи към 2 години. „ Мислим, че сега, в случай че се подпише договорът, образованието ще стартира към 2021 година “, уточни той.

Днес “Локхийд Мартин ” организира „ тест-драйв “ в автентичен симулатор на изтребителя Ф-16 Блок 70 – разновидността, който компанията предлага на Българските военновъздушни сили.

„ Много се гордея с този F-16. Много по-различен е от този, с който аз летях преди години ”, сподели Дан Савил, на който му споделят „ Кадилак ” и е летял 2600 часа на F-16. Той летял на Блок 40 и също Блок 50. Дан Савил сподели система за сигурност, която работи в този аероплан – това е автоматизирана система за попречване на конфликти в земята.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР