Логично е задвижването на електромобилите да има по-малко проблеми от

...
Логично е задвижването на електромобилите да има по-малко проблеми от
Коментари Харесай

Изненада: електромобилите са с цели 79% по-проблемни от автомобилите с ДВГ

Логично е задвижването на електрическите автомобили да има по-малко проблеми от това на моторите с вътрешно горене (ДВГ). В края на краищата те не би трябвало да устоят на хиляди дребни детонации всяка секунда, в която моторът работи. Всъщност, за разлика от колите с ДВГ, при тях няма движещи се елементи или други стресови фактори, до момента в който автомобилът работи на луфт.

За страдание, наподобява, че с изключение на хибридите, хибридите с опция за включване към електрическата мрежа (PHEV) и изцяло електрическите транспортни средства (EV) са доста по-малко надеждни от моторите с вътрешно горене. Проучването идва от надеждната организация за наблюдаване на потребителите Consumer Reports (CR). В неотдавнашно изследване CR изследва 330 000 автомобила, като преглежда 20 постоянно срещани автомобилни казуса – от дребни проблеми като скърцащи спирачки до съществени поправки като съществени проблеми с мотора и трансмисията. В изследването всеки автомобил е класиран от 0 до 100 по надеждност, като се регистрира сериозността.

По скалата от 0 до 100 електрическите автомобили получиха междинен резултат от 44 точки. Електрическите SUV-та имаха малко повече проблеми – 43 точки. Електрическите камиони бяха на дъното измежду всички електрически коли, като получиха единствено 30 точки.

Разглеждайки проблематичните области, CR откри, че електрическите автомобили имат 79% повече проблеми от задвижваните с ДВГ возила. Plug-in хибридите са още по-зле, като се оказват със 146% по-НЕнадеждни от колите с ДВГ. Най-големият губещ в категорията PHEV е Crysler Pacifica, който получи най-ниската в промишлеността оценка за надеждност от 14 точки.

Изненадващо, елементарните хибриди (електромобили, които не се нуждаят от зареждане сред пътуванията) са най-надеждната категория, като при тях проблемите са с 26% по-малко, в сравнение с при колите с ДВГ. Consumer Reports твърди, че по-добрите резултати за надеждност на хибридите се дължат на 25 години рационализиране.

Consumer Reports откри, че Lexus е най-надеждната марка със междинен резултат от 79 точки. Toyota (76) и Mini (71) заеха надлежно второ и трето място. Honda и нейната първокласна марка Acura се подредиха на четвъртото място, като всяка от тях получи по 70 точки, а Subaru за малко не влезе в челната петица със своите 69 точки.

По райони Япония продължава да води в класацията за обща надеждност с резултат от 63 точки – това е със 17 точки пред втория в класацията – Европа с 46 точки. Първите 10 най-надеждни марки са от Япония и Европа, надлежно 7 на 3. Производителите на коли в Съединени американски щати изостават с жалък междинен резултат за надеждност от 39 точки и нямат нито един автомобил в топ 10.

Петте най-НЕнадеждни производители са Jeep (26), Volkswagen (26), Rivian (24), Mercedes-Benz (23) и Chrysler (18).

Consumer Reports поучава тези, които желаят да преминат на електрическо задвижване да не бързат. Купувачите би трябвало да се срещнат с отзивите и да разпознават проблемите, с които са се сблъскали други клиенти, преди да се подписват договорка.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР