Лодка на американския военноморски флот, която изчезнала миналата година по

...
Лодка на американския военноморски флот, която изчезнала миналата година по
Коментари Харесай

US военни изгубиха нещо при тест на ракети и го намериха на 5300 км. от... ВИДЕО

Лодка на американския военноморски флот, която изчезнала предходната година по време на тестване на бойни ракети, беше открита на брега на Ирландия, оповестява „ Дейли Мейл “.

Екипажът на ферибот забелязал обект да се носи в ирландски води до момента в който пътува към остров Инис Онир в залива Галуей.


След като бил изваден на сушата благодарение на локални поданици, покритият с водорасли съд бил сниман и обиколил интернет. Мнозина се зачудили от кое място е пристигнала лодката.

По-късно станало ясно, че това е „ високоскоростна маневрирана цел, движеща се повърхността “, благосъстоятелност на американските военноморски сили. Тя пропътувала над 5300 км в Атлантическия океан от Норфолк, Вирджиния.



Говорител на американските военноморски сили разкри пред локални медии, че съдът се е изгубил в морето през септември 2018 година по време на проби на ракети.

Учението се провело на 120 км северно от Норфолк, където се намира локалната база на военните.



Екип по морските интервенции търсил лодката пет часа, а по-късно уведомил бреговата защита за евентуална заплаха за навигацията.



Говорителят прибавя, че не е сюрпризиран от обстоятелството, че лодката е прекосила Атлантическия океан, защото тя модифицирана и запълнена с пяна, която не ѝ разрешава да потъне.



Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР