Лиз Тръс, 47-годишна майка на две дъщери, която успя да

...
Лиз Тръс, 47-годишна майка на две дъщери, която успя да
Коментари Харесай

Страхувайте се от сбъдването на желанията ви: катастрофалното наследство за Лиз Тръс

Лиз Тръс, 47-годишна майка на две дъщери, която съумя да премине през редица позиции в английското държавно управление, стана собственик на резиденцията на министър-председателя на “Даунинг Стрийт ” №10. Последният ѝ пост беше министър на външните работи. Предшественикът на Тръс, Борис Джонсън, ѝ остави апартамент, ремонтиран съгласно усета на младата му брачна половинка. Но интериорът не е най-важното: тапетите могат да бъдат залепени още веднъж и мебелите да бъдат сменени. Другата част от наследството наподобява доста по-тъжна - съвсем пагубното положение на стопанската система и бързо падащият стандарт на живот на британците, чието самообладание може да се изчерпа. Изходът от обстановката значително зависи от персоналните качества на новоизбрания министър председател.

Няма смисъл да цитираме лоялни към новия водач консерватори, изключително в този момент, когато в кабинета стартира разпределението на министерските ресори. Това е времето на ласкателни речи, които оказват помощ за изкачването по кариерната стълбица. Самата Лиз Тръс последва този път: откакто беше определена в Народното събрание през 2010 година, когато английският млад модернизатор Дейвид Камерън оглави Консервативната партия. Две години по-късно тя към този момент получи първия си пост в кабинета. Това беше локален " комсомолски набор ” - отговаряйки на условията на времето, ръководещите консерватори интензивно разреждаха мъжкия бюрократичен клуб с женски лица.

По това време Мария Елизабет Тръс не се смяташе за изгряваща политическа звезда. Тя е запомнена единствено с неумело изявление на партийна конференция през 2014 година Тогава Тръс беше министър на околната среда, храните и земеделието. В опит да подправи нещата, тя развесели всички, като ненадейно изля гнева си против ферментиралите млечни артикули, идващи във Англия от чужбина: „ Ние внасяме две трети от сиренето. Това е срам! “ Лиз Тръс и в този момент може може да каже нещо: всички помнят нейните неотдавнашни исторически и географски мнения за „ нашествията от монголците и татарите “ и отхвърли да признае съветския суверенитет над Ростовска и Воронежка област.

Мнозина се подиграваха с геополитическите знания на външния министър, само че преди два месеца, когато състезанието за претенденти за заместител на напусналия Джонсън преди малко беше почнал, английският политик Найджъл Фараж ясно дефинира безапелационния любимец: „ Няколко дни след оставката на Борис Джонсън, един от богатите донори на Консервативната партия ми сподели, че огромният бизнес към този момент е направил своя избор - Лиз Тръс би трябвало да завоюва. Защо? Защото тя е най-лесната за ръководство. ”

Лондонският вестник “Таймс ”, откакто събра свидетелства от познати на Тръс, написа, че Маргарет Тачър постоянно е била неин кумир, макар че е израснала в демократично семейство, където се проповядват леви убеждения. Като дете, дружно с родителите си, Елизабет върви на пацифистки манифестации, застъпвайки се за нуклеарно разоръжаване, а в младостта си приканва за занемаряване на монархията. Но в този момент Лиз Тръс назовава себе си притежател на консервативни полезности и декларира, че е подготвена да даде заповед за потребление на нуклеарни ракети. Пишат, че татко ѝ, почетен професор в университета в Лийдс, е толкоз отчаян от радикалната смяна във възгледите на щерка си, че на сътрудниците му се предлага даже да не загатват името ѝ пред него.

Точно по този начин Тръс трансформира трагично отношението си към Брекзит. Преди референдума през 2016 година тя е изрично срещу раздялата с Европейския съюз, само че в този момент заплаши Брюксел с премахването на протокола за Северна Ирландия, един от основните документи, подписан като част от съглашението сред Англия и Европейски Съюз. „ Противник на Брекзит, някогашен член на Либерално-демократическата партия, който се застъпваше за република, тя гласоподава три пъти за провалените покупко-продажби на Тереза Мей, в този момент ще управлява Консервативната партия и Англия, която напусна Европейския съюз ", написа Найджъл Фараж. “Кой би могъл да си показа това? Възможно е тя в този момент да има вяра в смяната на Ирландския протокол и да се счита за същински реакционер, само че се колебая. Виждам единствено кариеризъм ”, добавя политикът. “Таймс ” цитира сътрудници на Тръс, които споделят, че от ранните дни на политическата си кариера, в устрема си да бъде забелязана, тя изблъсква останалите с лакти: „ Не пропускаше нито една фотосесия ”. Колегите означават, че Тръс е изненадващо дейна и не е склонна към разстройване.

Още преди да получи депутатски мандат, Лиз Тръс съумя да преодолее огромен скандал, обвързван с тайната ѝвръзка с нейния старши съпартиец, консерватора Марк Фийлд. Изневярата се случва през 2004 година Тя е омъжена, той женен. Бракът му се разпадна, само че нейният оцеля. Съпругът Лиз Тръс, счетоводител по специалност, прости измяната. През 2006 година двойката се снабдява с първата си щерка. Днес Лиз Тръс назовава брачна половинка си „ любовта на живота си “.

Бившият консултант на Джонсън Доминик Къмингс назова Тръс „ ръчна граната “, като сподели, че ще взриви всичко, до което се допре. Откакто пое поста министър на външните работи предходната година, Тръс стана известна с разходка с танк покрай съветската граница, в стила на Маргарет Тачър и с намек за премиерски упоритости.

Подобно на предшественика на Джонсън, ТерезаМей, Лиз Тръс е призована да бъде де факто спешният управител. Положението в стопанската система е повече от зле. В петък стана известно, че Англия, съгласно организация “Блумбърг ”, е изгубила статута си на пета по величина стопанска система в света, изпреварена от някогашната си колония Индия. Същата организация предвижда, че шест от 10 английски компании може да затворят в близко бъдеще заради лудите цени на електрическата енергия. За разлика от семействата, бизнесът във Англия не е предпазен от тавани на цените на газа - с нови контракти доставчиците елементарно утрояват или даже упеторяват сметките си: " Инфлацията е отвън надзор. Лирата пада. Търговският недостиг експлодира, синдикати заплашват със стачки от самото начало, позлатата пада, стандартът на живот се срутва пред очите ни и всичко това е отвън контрола на всеки, който заема поста министър-председател “, написа журналистът от “Телеграф ” Матю Лин.

Говорейки за енергийната рецесия, Лиз Тръс дава обещание да промени коренно обстановката посредством увеличение на употребата на английските петролни и газови залежи. Запасите в Северно море се правят оценка на 15 милиарда барела. Освен това новият кабинет има намерение да стартира рандеман на шистов газ, като отстрани възбраната за технологията за Фракинг. Досега във Англия не е добиван шистов газ заради митинги на еколози и поданици на региони, където са планувани сондажи, и не наподобява мнението им да се е трансформирало доста. Достатъчно е да погледнем Холандия, където поради трусове са принудени да спрат създаването на едно от най-големите газови залежи в Европа “Грьонинген ”.

Увеличаването на добива в Северно море също лишава време, тъй че в ръцете на новия министър председател няма вълшебна пръчица и остава изпитан от пандемията способ: да се задлъжнее посредством даване на материална помощ на бизнеса и обществото. Не е изключен разновидността държавното управление да замрази цените на газа и тока - тъкмо такава мярка оферират през днешния ден опозиционните лейбъристи.

Новият кабинет към момента не е оповестил размера на разноските за битка с рецесията. Като се има поради, че беше разгласен отвод от повишение на налозите, специалистите правят оценка размера на идните заеми в региона на 130 милиарда лири. В същото време Лиз Тръс преглежда извънредно изборно корените на актуалните проблеми. Англия е деен просветител на наказания против Русия, които удариха Европа като бумеранг. Въпреки това английското държавно управление все приказва за желанието си да нанесе оптимални вреди на съветската стопанска система. Лондон обилно налива масло в огъня на спора в Украйна - размерът на военната помощ на Киев от него е 2,4 милиарда лири. Едно от първите визити на Лиз Тръс е планувано за Украйна.

Във Англия консерваторите са на власт от 2010 година, като през това време трима министър председатели бяха принудени да подадат оставки. Най-дълго устоя Дейвид Камерън - шест години, той беше унищожен от референдума за Брекзит. Тереза Мей изкара три години, Борис Джонсън направи същото. Последният не крие упоритостите си да се завърне, като се възползва от паузата, с цел да завоюва спомагателни пари. Предвид литературния му гений, скоро може да се чакат записки, изявления, лекции и изявления във конгреси против обилни възнаграждения. Времето е такова, че за благоразумните политици в действителност е по-добре да стоят в сянка. Неслучайно мнозина възприемат Лиз Тръс като разменна монета, която е авансово жертвана в името на геополитиката, осъзнавайки, че при настоящето положение на международната стопанска система, подбудено от борбата на Запада с Русия и Китай, няма късмет да превъзмогване на рецесията.

Превод: В. Сергеев

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР