Лия Каратанчева е една от най-талантливите ни млади състезателки и

...
Лия Каратанчева е една от най-талантливите ни млади състезателки и
Коментари Харесай

Повод за радост: 18-годишната Каратанчева не даде нито сет на бивша топ 100 тенисистка

Лия Каратанчева е една от най-талантливите ни млади състезателки и през този сезон 18-годишната българка сподели положителни резултати в шампионатите, в които взе присъединяване. В края на февруари Каратанчева се класира за главната скица на влиятелен шампионат в Истанбул, което ѝ донесе нанагорнище до рекордната за нея досега 890-та позиция, а през тази седмица тийнейджърката продължава да ни носи мотиви за наслада. В момента Каратанчева взе участие на ITF конкуренция в Мадрид, където записа две безапелационни победи в пресявките, а по-рано през днешния ден реализира нов отличен триумф, откакто не даде нито сет на някогашната представителка на топ 100 и сложена под номер 3 Валерия Савиних - 6:4 6:3.

Опитната рускиня стартира мощно срещата и проби българката още във втория ѝ сервис гейм, с цел да си обезпечи задатък в резултата. Брейкът обаче бързо бе върнат от родната ни състезателка, а след това салдото на силите сред двете остана неизменен съвсем до самия завършек на откриващата част, когато Каратанчева показва добра игра на ретур, с което измъкна подаването на някогашната номер 99 в международната класация, а с това и първия сет.

Равностойното движение се резервира и доникъде на втората част, като нито една от двете не съумя да си обезпечи предимство в резултата. Каратанчева обаче увеличи равнището си в заключителния стадий и реализира серия от три поредни гейма, които я изведоха напред с 5:2, а до края съумя да удържи водачеството си, финализирайки крайната победа по-късно над час и половина игра.

Good win for Lia Karatancheva (#964) over Valeria Savinykh [3, #282] 6-4 6-3 in W25 Madrid R1!
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР