Ливърпул записа седма поредна победа във всички турнири, въпреки че

...
Ливърпул записа седма поредна победа във всички турнири, въпреки че
Коментари Харесай

Ливърпул излъга лисиците

Ливърпул записа седма поредна победа във всички шампионати, макар че за следващ път този сезон се оказа догонващ. Мърсисайдци завоюваха с 3:1 семейството си на Лестър в мач от третия кръг на Купата на Лигата.

Лидерът в Чемпиъншип поведе още в третата минута след попадение на Кейси Макатиър. " Червените " изравниха при започване на второто полувреме след гол на Коди Гакпо, който получи топката от сънародника си Райън Гравенберх. Влезлият като запаса Доминик Собослай се разписа след страховит удар в 70-ата минута, а Диого Жота вкара малко преди края след удар с пета.

Юрген Клоп бе направил цели 10 промени от мача с Уест Хам преди няколко дни. Единственият оживял от състава тогава - Къртис Джоунс, изведе отбора с капитанската лента. Като цяло запасите на рекордьора по титли в Купата на лигата се показаха на равнище, само че отбраната позволи няколко рискови обстановки пред вратата на Келъхър.

Лестър шокира " Анфийлд " в третата минута след блестяща контраофанзива, приключена от Макатиър. Домакините пробваха бързо да отговорят и удар на Ендо мина покрай лявата греда на Столарчик. Защитата на " алените " обаче изглеждаше уязвима и " лисиците " съумяха още няколко пъти да провеждат рискови офанзиви.

Тимът на Юрген Клоп обаче бързо взе надзор върху протичащото се на терена, владееше топката в огромни интервал и стартира да основава положения. Доук имаше искания за дузпа след прикосновение с Джъстин в наказателното поле. Жота пък не съумя да стреля към вратата, откакто топката се озова при него на далечната греда, а той бе на метър от голлинията. Малко по-късно Доук имаше отлична опция да изравни, само че нацели горната греда.

Натискът на Ливърпул се усилваше и в 22-ата минута Коуди трябваше да блокира топката на голлинията. Юношата на мърсисайдци, който през днешния ден направи дебют за Лестър, се нарежда чудесно, с цел да спре удар с глава на Гакпо, който се възползва от центриране на Цимикас от фал. След тази обстановка гостите съумяха да поуспокоят играта за прочут интервал и да лимитират офанзивите на противника.

" Лисиците " обаче съвсем не играеха с топката и се концентрираха върху дейностите си в отбрана. Ливърпул доминираше, само че не успяваше да преодолее отбраната на гостите, която бе водена от Коуди, отличил се с няколко отлични намеси през първото полувреме.

Клоп не направи промени на почивката, само че инструкциите му дадоха резултат и отборът му започва нападателно втората част. Мърсисайдци стигнаха до равнене в 48-ата минута след нидерландска композиция. Гравенберх свърши добра работа и откри Гакпо в наказателното поле, а той се обърна и прати топката в мрежата.

Лестър бе напът да се разпадне, само че оцеля при идващите няколко офанзиви на домакините. В 57-ата минута неразбираемо по какъв начин топката не се озова в мрежата след разиграване на " алените " в наказателното поле на противника. Той приключи с подаване на Елиът и удар с глава на Гакпо, а топката за повторно в мача се удари в горната греда зад Столарчик.

В 65-ата минута на терена се появиха Дарвин Нунес и Доминик Собослай, които замениха Доук и Гравенберх. Включването им незабавно под още по-голям напън отбраната на гостите. Нунес опитва несполучливо няколко пробива. Жота пък не се възползва от неточност при изнасянето на гостите. Собослай изравни резултата след извънредно осъществяване в 70-ата минута. Той получи топката от Ендо и с мощен изстрел от дъгата на наказателното поле разстреля вратаря на " лисиците ".

Последваха още рискове пред вратата на Лестър. Нунес не бе задоволително прецизен при идващия си удар, а Собослай не бе надалеч от втори хубав гол. Удар от отдалеченост на унгареца прати топката малко над вратата. Гостите също съумяха на два пъти да провеждат положителни бързи офанзиви, само че не стигнаха до завършващ удар след положителни намеси на бранители на Ливърпул.

В 89-ата минута Куанса получи пространство отдясно след отличен шпагат на Елиът в центъра на терена и неточност на защитник на " лисиците ". Защитникът на мърсисайдци подаде на Жота, който с пета я насочи към мрежата. В добавеното време домакините бяха покрай нов гол, само че удар на Елиът бе блокиран на голлинията от Коуди, който за повторно в мача предотврати попадение по този метод.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР