Ливърпул трябва да вдигне титлата за шампион на Англия, дори

...
Ливърпул трябва да вдигне титлата за шампион на Англия, дори
Коментари Харесай

Гюндоган: Каквото и да се случи, Ливърпул трябва да вдигне титлата

Ливърпул би трябвало да вдигне купата за първенец на Англия, даже и сезонът във Висшата лига да не приключи. Това мнение изрази полузащитникът на Манчестър Сити Илкай Гюндоган. Мърсисайдци имат 25 точки преднина на върха пред втория в таблицата и миналогодишен първенец Манчестър Сити и се нуждаят единствено от още две победи, с цел да си обезпечат бленувата от 30 години купа на Англия. Шампионатът обаче бе пресечен поради пандемията от ковид и на този стадий не е ясно дали изобщо ще бъде възобновен.

" Според мен Ливърпул би трябвало да получи купата. Това би било почтено ", сподели Гюндоган пред немската телевизия ZDF.

" Има разнообразни разновидности по какъв начин да се действа. За тимовете, които направиха мощен сезон, би било много неприятно, в случай че сезонът бъде разгласен за нулев. От друга страна, тези, които са застрашени от изпадане, биха били удовлетворени от сходно развиване на нещата ", сподели още немският национал.

Висшата лига е спряна до 30 април, само че все по-често се чуват отзиви, че подновяването на шампионата ще бъде отсрочено за по-късен стадий.

Гюндоган е подготвен да понижи заплатата си за интервала, в който няма мачове, в случай че британските клубове предизвикват сходна мярка, както към този момент сториха редица немски клубове и Ювентус в Италия.

" Подобна мярка е напълно съответна, само че на този стадий в Англия не е повдиган въпросът за понижаване на заплатите на футболистите. Може би повода е, че британските клубове са по-мощни финансово от немските. Аз съм склонен да понижа заплатата си, само че евентуално ще има и футболисти, които ще откажат ", сподели още Гюндоган.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР