Ливърпул постигна първи успех от началото на сезона в английската

...
Ливърпул постигна първи успех от началото на сезона в английската
Коментари Харесай

Ливърпул разпиля Борнемут, Сити обърнаха Палас

Ливърпул реализира първи триумф от началото на сезона в британската Висша лига, откакто разруши новака Борнемут с 9:0 вкъщи в мач от четвъртия кръг на шампионата. На „ Анфийлд “ мърсисайдци не помниха за неприятния старт на акцията и записаха гръмка победа, изранявайки най-голямата разлика сред два отбора в дуел от Премиършип .
Мърсисайдци си изляха гнева върху " черешките ".
Възпитаниците на Юрген Клоп започнаха наказателната си акция още в третата минута, когато прецизен бе Луис Диас. Малко по-късно Харви Елиът повиши на 2:0, а в 28-та минута Трент Алекзандър-Арнолд оформи класиката с отличен шут отвън границата на наказателното поле. Ливърпул не спря до тук и неточност в защитата на „ черешките “ разреши на Роберто Фирмино, който бе забъркан в първите три гола, да се разпише за 4:0. Върджил ван Дайк вкара пето попадение, засичайки с глава центриране от ъглов удар на Андрю Робъртсън. След паузата паднаха нови четири гола, като Крис Мефам си вкара автогол, а Фирмино, резервата Фабио Карвальо и Диас прибавиха по още едно попадение. Въпреки голеадата, Ливърпул не съумя да усъвършенства голова за най-голяма победа, като поделя първото място с Манчестър Юнайтед и Лестър, които вкараха по девет гола на Саутхемптън. Успехът изкачи мърсисайдци на осмото място с актив от пет точки, до момента в който Борнемут е 16-и с три пункта. В идващия кръг Ливърпул приема Нюкасъл, до момента в който „ черешките “ посрещат Уулвърхемптън.

На „ Етихад “ първенците на Англия Манчестър Сити трябваше да вършат поврат след почивката, с цел да прекършат съпротивата на коравия отбор на Кристъл Палас с 4:2. В воин за „ жителите “ се трансформира нападателят Ерлинг Холанд, който избухна с хеттрик след паузата . Двубоят започва неприятно за домакините, които губеха на почивката с 0:2 след автогол на Джон Стоунс и попадение на Йоаким Андерсен. През втората част обаче играчите на Пеп Гуардиола се разсъниха и първо понижиха посредством Бернардо Силва, а по-късно започва шоуто на Холанд, който преодоля три пъти вратаря на „ орлите “ Висенте Гуаита. Съставът води в подреждането с 10 точки, до момента в който Палас 13-и с четири пункта. В идващия кръг лондончани одобряват Брентфорд, до момента в който Сити са домакини на новака Нотингам Форест.
Хеттрик на Холанд спомогна за обрата на " Етихад ".
Рахийм Стърлинг осъществя първите си голове след прехвърлянето на „ Стамфорд Бридж “, а 10 от Челси реализираха победа над Лестър с 2:1 . Конър Галахър бе изпъден за два жълти картона, само че след почивката някогашният нападател на Манчестър Сити се разписа на два пъти. Харви Барнс върно едно попадение за „ лисиците “, само че това бе всичко от момчетата на Брендан Роджърс.

Останалите резултати:

Брентфорд – Евертън 1:1

Брайтън – Лийдс 1:0. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР