Ливърпул обяви назначаването на Ричард Хюз за нов спортен директор

...
Ливърпул обяви назначаването на Ричард Хюз за нов спортен директор
Коментари Харесай

Ливърпул назначи нов спортен директор

Ливърпул разгласи назначението на Ричард Хюз за нов състезателен шеф на клуба след края на сезон 2023/2024.

44-годишният експерт ще се причисли към алените, откакто напусна ролята си на механически шеф в Борнемут, където се радваше на десетилетие на сполучливо ръководство на футболната интервенция на клуба от южния бряг.

Хюз публично ще поеме отговорностите си в Ливърпул на 1 юни преди акцията 2024-25, след катоМайкъл Едуардс неотдавна беше назначен за основен изпълнителен шеф на Fenway Sports Group по футбол. Двамата преди този момент са работили дружно по време на кариерата на Хюз в Портсмут.

Toй е някогашен шотландски национал и направи повече от 300 мача в кариерата си, действайки най-вече като полузащитник на Портсмут и Борнемут.

Коментирайки новата си позиция в Ливърпул, Хюз сподели: „ Невероятно съм горделив, че ми беше препоръчана тази опция. Ливърпул е неповторим клуб и съм признателен, че ми се даде късмет да му послужвам в това качество.

„ Хората с право приказват за богатата история, с която тази организация може да се похвали, само че сегашното и бъдещето са това, което в действителност ме вълнува. Юрген Клоп управлява извънреден тим и състав и наред с това задължението към младите играчи и техният път към първия тим също е извънреден. Напълно съм наясно с упованията и отговорностите, произлизащи от заемането на тази позиция. Ще бъде моята работа, да работя с Майкъл Едуардс и да управлявам футболния действен екип, който към този момент е на място, плюс по-широкия личен състав в Центъра за образование на AXA, с цел да вземам положителни решения “.

Назначаването на Хюз е първото значимо решение, взето от Едуардс, откогато пое новосъздадената позиция на основен изпълнителен шеф на FSG по футбол. Преструктурирането на футболното управление на клуба попада в неговата подготвеност, както и надзорът на ежедневната активност на терена.

В отговор на днешното известие Едуардс сподели: „ Радвам се, че Ричард се съгласи да се причисли към нас на тази жизненоважна позиция. Познавам го в половината си живот в професионално и персонално качество и той е безусловно човек, който въплъщава най-хубавите полезности на Ливърпул. Вярвам му изцяло. Той има изключителна преценка и опит във вземането на интелигентни решения, които са от изгода за организациите, които съставлява.

„ И Ричард, и аз сме наясно с тежестта на отговорността, която идва с работата в това качество за клуб като този. Важен е фактът, че той е разчувствуван и зареден с сила от идното предизвикателство.

„ На всички е ясно, че Юрген ще остави завещание, върху което да надграждаме, а в лицето на Ричард имаме точния човек, който да вземе основните решения и да предложи водачеството, което да ни води напред към светлото бъдеще. Тъй като една доста сполучлива глава ще завърши за Ливърпул през лятото, задачата на всички тук е друга да стартира нова – и с Ричард съм уверен, че имаме верния човек на позиция, с цел да реализираме тази цел. “
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР