Ливърпул надви Тотнъм с 2:1 като гост в мач от

...
Ливърпул надви Тотнъм с 2:1 като гост в мач от
Коментари Харесай

Дубъл на Салах донесе победата на Ливърпул над Тотнъм

Ливърпул надделя Тотнъм с 2:1 като посетител в мач от 15-ия кръг на британската Висша лига. На " Тотнъм Хотспър Стейдиъм " в северен Лондон двата тима си размениха по едно полувреме, само че в последна сметка " алените " се прибраха с цялостен комплект от точки.

Първите минути бяха за мърсисайдци, като Дарвин Нунес провокира интервенция на Юго Лорис. Последва неакуратен изстрел на уругвайския нападател, само че той се реваншира за ранните си пропуски с асистенция към Мохамед Салах, който с мощен шут в ъгъла не остави шансове на Лорис за 1:0. В края на полувремето египетският стрелец на Ливърпул още веднъж ликува в прегръдките на съотборниците си след груба неточност на Ерик Дайър, който понечи да връща топката с глава към Лорис, само че тя се удари в рамото му, Салах я пое и с грациозен свършек удвои преднината на гостуващия състав .
Мохамед Салах (л) бележи втория гол във вратата на Юго Лорис.
След паузата лондончани заиграха по-уверено и понижиха недостига си в 70-та минута, когато Хари Кейн се разписа след асистенция на влезлия от аварийна пейка Деян Кулушевски. До края възпитаниците на Антонио Конте подложиха на сериозен напън гостите, само че по този начин и не съумяха да отбележат попадение при няколкото центрирания към вратата на Алисон.

Ливърпул с успеха е осми в класирането с актив от 19 точки, на седем от днешния си противник, който е четвърти в таблицата. За състава на Юрген Клоп, който реализира първа победа отвън дома от началото на сезона в Премиършип, предстоят две семейства до паузата за Световното състезание в Катар - на Дарби Каунти в третия кръг за Купата на Лигата, и със Саутхемптън за състезание. Тотнъм гостува на Нотингам за Купата, а по-късно приема Лийдс в северен Лондон за състезание.

По-рано денем, Астън Вила надигра Манчестър Юнайтед с 3:1 вкъщи в среща от 15-ия кръг на британската Висша лига. На " Вила Парк " бирмингамци стигнаха до трите точки в формалния дебют на Унай Емери отпред на състава .

Вила поведоха на бърза ръка с 2:0 в резултата след попадения на Леон Бейли и Лука Дин в границите на пет минути. В края на първото полувреме " алените дяволи ", които се усъвършенстваха след ранно инкасираните голове, понижиха с шанс, откакто удар на Люк Шоу рикошира от тялото на Джейкъб Рамзи и влетя неспасяемо в мрежата на Емилиано Мартинес. Малко след началото на втората част обаче бирмингамци възвърнаха преднината си от две попадения, откакто Рамзи изкупи виновността си, предолявайки Давид де Хеа. До края играчите на Ерик загар Хаг по този начин и не съумяха да реагират и изгубиха за четвърти път от старта на сезона.
Унай Емери записа сполучлив дебют отпред на Астън Вила.
Отборът е пети с 23 точки, на три от Тотнъм. Астън Вила е 13-и с 15 пункта. Двата тима се изправят един против различен и в третия кръг на Купата на Лигата, само че този път на " Олд Трафорд ", преди манчестърци да гостуват на Фулъм, а бирмингамци на Брайтън за състезание.

Останалите резултати :

Саутхемптън - Нюкасъл 1:4

Уест Хем - Кристъл Палас 1:2. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР