Ливърпул надви Селтик с 2:0 в благотворителен мач между легендите

...
Ливърпул надви Селтик с 2:0 в благотворителен мач между легендите
Коментари Харесай

Джерард се завърна у дома с гол, Стилиян Петров капитан на Селтик на Анфийлд

Ливърпул надделя Селтик с 2:0 в благотворителен мач сред легендите на двата клуба, игран на “Анфийлд ”. Стивън Джерард (38’-дузпа) и чилиецът Марк Гонсалес (46’) бяха точни за “червените ”. Капитан на шотландския гранд беше Стилиян Петров, който беше измежду футболистите, които изкараха най-дълго на терена, записвайки към 80 минути. Българинът започва като централен бранител, а по-късно в мача мина в халфовата линия.

Мениджър на Ливърпул беше сър Кени Далглиш, който в кариерата си на футболист игра единствено за мърсисайдци и Селтик, поради което получи и топло посрещане от гостуващата агитка.

А почитателите от Шотландия не бяха малко - към 4000, което се усети. На няколко пъти те освиркаха Джерард поради предишното му като управител на огромния им зложелател Рейнджърс. Даже при попадението на Стиви Джи от углавен удар в 38-ата минута, което падна на вратата пред бранша с почитателите на “детелините ”, към него полетяха предмети.

Нападателят Роби Кийн стартира с екипа на Селтик, само че през втората част поигра и с подобен на “червените ”.

В часовете преди срещата представители на шотландците, отпред с мениджъра в мача Пол Ламбърт, Стенли и Далглиш отдадоха респект пред мемориала на 97-те фена на Ливърпул, които починаха вследствие на случая от “Хилсбъро ” преди 30 години.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР