Ливърпул и Арсенал завършиха 0:0 в първия си полуфинален сблъсък

...
Ливърпул и Арсенал завършиха 0:0 в първия си полуфинален сблъсък
Коментари Харесай

„Катеначо“ на Арсенал с 10 човека опази нулите на „Анфийлд“

Ливърпул и Арсенал приключиха 0:0 в първия си полуфинален конфликт от Купата на лигата в Англия, откакто „ мърсисайдци “ имаха опция да играят с човек повече в продължение на 70 минути.

Гранит Джака си изкара типичен за своите стандарти червен картон още в началните стадии на мача, с цел да остави своите в понижен състав в следващ значим дуел. Той гонеше една изритана топка към Диого Жота и на няколко пъти ревизира позицията на вратаря си преди да скочи на шпагат във въздуха и да удари през кръста, стигналия пръв до топката португалец. Решението за изгонването бе изцяло заслужено, тъй като Жота излизаше очи в очи с Аарън Рамсдейл.

Микел Артета тогава реши да пусне спомагателен бранител, изваждайки Един Нкетиа от игра незабавно след картона, а на негово място се появи Роб Холдинг.

The semi-final first leg ends level.
— Liverpool FC (@LFC)

Срещата оттова насетне се трансформира в същинско „ Катеначо “ от старите ленти на италианската Серия А. „ Лондончани “ се бранеха самоуверено и не допускаха удари към своята врата, а в предни позиции разчитаха само на скоростта на Мартинели и Сака, до момента в който Лаказет прекара остатъка от срещата с тил, опрян в гърдите на всеки един състезател в алено.

Юрген Клоп има право да се сърди на своите играчи, тъй като в отсъствието на Мохамед Салах и Садио Мане те не демонстрираха нужната класа, с цел да решат ребуса в защитата на съперника. В края даже Такуми Минамино имаше опция да стреля в опразнената врата от зоната на дузпата, само че прати топката десетки метри във въздуха.

В статистиката след края на дуела виждаме единствено по един прецизен удар към двете порти и 77/23 % притежаване на топката в интерес на Ливърпул. Това дефинира мача, като мъчителен за наблюдение, макар обстоятелството, че е полуфинал на британски клубен шампионат.

Реваншът е след седмица в Лондон, а на финала към този момент чака.

A hard-fought draw at Anfield.

Onto the second leg -
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР