Стрелба, след като камион на Хизбула се преобърна близо до ливанската столица, остави двама души убити

...
Ливански служители по сигурността и въоръжената групировка Хизбула казват, че
Коментари Харесай

Ливански служители по сигурността и въоръжената групировка Хизбула казват, че камион, принадлежащ на Хизбула, се е преобърнал на планински път близо до Бейрут и беше последвано от стрелба, при която загинаха двама души

От BEIRUTA9 август 2023 г., 16:55 ч. Сирия до централата си южно от Бейрут.

Изявление, издадено от Жителите на Кахале казаха, че един жител е бил убит, когато въоръжени мъже са открили огън. Изявлението не включва допълнителни подробности, но жителите обещаха да запазят жизненоважната магистрала затворена като вид протест.

Хизбула каза в кратко изявление, че камионът е на група, без да казва дали има оръжие вътре в нея. В него се казва, че местни въоръжени лица са нападнали хора в камиона, което е довело до размяна на огън, при която е ранен един член на Хизбула, „който е защитавал камиона“ и той по-късно е починал.

Часове след инцидента беше докаран гигантски кран, който премести кутиите във военен камион, който се движеше в посока Бейрут. Съобщава се, че се е насочил към Министерството на отбраната само на няколко километра (мили).

Служебният министър-председател Наджиб Микати разговаря с командващия ливанската армия генерал Джоузеф Аун и призова за спокойствие.

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР