Ливанската шиитска организация Хизбула и базираното в Газа радикално палестинско

...
Ливанската шиитска организация Хизбула и базираното в Газа радикално палестинско
Коментари Харесай

Иран: Хамас и Хизбула могат лесно да си набавят оръжия от Украйна

Ливанската шиитска организация " Хизбула " и основаното в Газа коренно палестинско придвижване " Хамас " могат елементарно да си набират каквото и да е оръжие, от което се нуждаят, от Украйна посредством противозаконни покупки. Това съобщи иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахян, представен от ТАСС.

" В предишното - ще бъда безусловно прям с Вас - ние предоставяхме всевъзможен тип поддръжка на " Хизбула ", " Хамас " и " Ислямски джихад ", като вземахме поради както интернационалното право, по този начин и изискванията за борба с окупатора (Израел - б.р.) ", уточни той на конгрес в Доха в отговор на въпрос по отношение на поддръжката на Техеран за тези организации.

" Ако ме питате от кое място могат да се снабдят с оръжие, то един от черните пазари, откъдето могат да го набират, е Украйна. Много елементарно, без особени старания те могат да получат каквото им би трябвало в Украйна ", акцентира иранският първи посланик.
 Терористите от
Терористите от " Хамас " евентуално са употребявали севернокорейски оръжия

Северна Корея отхвърли да е продавала оръжие на терористичната формация

По негови думи " Хизбула " и " Хамас " сега " могат да " сами.

Напрежението в Близкия изток избухна на 7 октомври, откакто бойци от " Хамас " започнаха като убиха доста поданици на кибуците покрай границата с Газа и отвлякоха над 200 израелци, в това число дами, деца и възрастни хора.

" Хамас " твърди, че нападението е в отговор на нападателните дейности на израелските управляващи против джамията Ал-Акса на Храмовия рид в Стария град на Йерусалим.

Впоследствие и стартира бомбардировки против анклава и някои региони в Ливан и Сирия и предприе сухопътна интервенция против " Хамас ".
 Израелската войска откри един от най-големите тайници на оръжия в Газа
Израелската войска откри един от най-големите тайници на оръжия в Газа

Боевете в южната част на Газа не престават интензивност
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР