Литва вдигна 4-метрова ограда, завършваща с бодлива тел, по границата

...
Литва вдигна 4-метрова ограда, завършваща с бодлива тел, по границата
Коментари Харесай

Литва вдигна 4-метрова ограда с бодлива тел по границата си с Беларус -

Литва подвигна 4-метрова ограда, завършваща с бодлива тел, по границата си с Беларус. Тя обгръща 550 км от 700-километровата граница. Останалата част минава през блата, езера и реки.

" Във всички сектори работата е 100% приключена " - разгласи министър председателят Ингрида Шимоните пред публицисти, представена от Франс прес и Българска телеграфна агенция.

Съоръжението цели да попречи на притока на незаконни имигранти, който се усили доста тази година. Около 4200 души - най-вече от Близкия изток и Африка, са влезнали в Литва през територията на съдружника на Русия във войната ѝ с Украйна - Беларус.

Западът упреква режима в Минск, че насочва съзнателно мигрантите към прилежащи страни от Европейския съюз в " хибридна офанзива ", която организира дружно с Русия. Беларус отхвърля.

Литва следва политика на недопускане на незаконни мигранти на своя територия, поради която си навлича обвинявания в противозаконни връщания. Литовската министър-председателка обаче даде да се разбере, че ще продължи да ползва тази противоречива тактичност, и търси способи да го направи без да афишира изключително състояние, въпреки да призна, че това би било предизвикателство от позиция на интернационалното право.

В събота литовската гранична защита отхвърли да пусне 125 мигранти - най-голямата група от началото на годината.

Литва упреква Беларус, че оказва помощ на мигрантите да влязат на нейна територия и съзнателно нанася вреди на оградата.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР