Лицензът на оръжейната фирма за търговия ЕМКО на Емилиян Гебрев,

...
Лицензът на оръжейната фирма за търговия ЕМКО на Емилиян Гебрев,
Коментари Харесай

Временно е замразен лицензът на оръжейна фирма, приближена до Цветан Василев

Лицензът на оръжейната компания за търговия ЕМКО на Емилиян Гебрев, който е апетитен за доближен до банкера Цветан Василев, е замразен поради открити редица нарушавания и пропуски. Решение за това е взето на съвещанието на Междуведомствения съвет по отбранителна промишленост и сигурност на доставките към Министерския съвет (МС) предишния вторник, потвърдиха за Агенция " Монитор " взели участие в съвещанието.
Засега замразяването е краткотрайно - за половин година. " Имаше стимулиран отчет от Министерство на вътрешните работи, на база на който беше препоръчано това решение ", изясни министърът на защитата Красимир Каракачанов. Докладът е бил на работа Контрол на общоопасните средства (звено в МВР) към Министерство на вътрешните работи с открити редица пропуски при активността на предприятието. Констатирани били нарушавания при съхраняването на военна продукция. Подобни дейности на тази компания можели да застрашат сигурността, по тази причина било взето и решението за заледяване на лиценза.
От известно време насам в медиите, доближени до Делян Пеевски, вървят информации, че тъкмо ЕМКО се пробва да сложи под надзор завода " Дунарит " посредством нарастване на капитала, само че формален коментар от управляващите по въпроса няма. " Дунарит " беше част от империята на Цветан Василев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР