Лицензът на обществения мултиплекс, който бе създаден, за да разпространява

...
Лицензът на обществения мултиплекс, който бе създаден, за да разпространява
Коментари Харесай

Тихомълком отнеха лиценза на фирмата, която излъчваше ефирно програмите на БНТ

Лицензът на публичния мултиплекс, който бе основан, с цел да популяризира ефирно стратегиите на на Българска национална телевизия и БНР, е бил лишен тихомълком от Комисията за контролиране на известията.

Това е станало още преди месец, само че никой не е схванал, защото ведомството на несменяемия началник на КРС Веселин Божков не е благоволило да уведоми за решението, а го е разгласило на ненамираемо място на уеб страницата си.

Мотивът за лишаване на лиценза на компанията " Фърст диджитъл " е " редовно неплащане на държавни такси ". Става дума за насъбран дълг в размер на 129 116,67 лв..

Ведомството на Веселин Божков даде публичния мултиплекс сякаш на латвийската компания " Хану про " при скандална процедура през 2010 година. Още тогава се знаеше, че действително зад договорката стои банкерът Цветан Василев. Така скоро след приемането на лиценза правата върху него бяха трансферирани на компанията с офшорна благосъстоятелност " Фърст диджитъл ".

Още от края на предходната година Българска национална телевизия е трансферирала цифровото си ефирно лъчение на БНТ1, БНТ2 и Българска национална телевизия HD към НУРТС диджитъл, компания, която е част от групата на БТК.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР