Лицензът на арменската авиокомпания Fly Arna - която е националният

...
Лицензът на арменската авиокомпания Fly Arna - която е националният
Коментари Харесай

Националната авиокомпания на бивша съветска република прекрати дейност

Лицензът на арменската самолетна компания Fly Arna - която е националният въздушен транспортьор на Армения - беше спрян за шест месеца. Причината за тази фрапантна мярка е, че самолетната компания в действителност няма самолети.Това заяви заместник-министърът на териториалната администрация и инфраструктурата на страната, Армен Симонян.

Лицензът на самолетната компания може да бъде окончателното лишен, в случай че националният авиопревозвач не попълни своя самолетен парк в границите на идващите шест месеца.

Симонян не е съобщил повода за усложненията в самолетната компания, акцентирайки единствено, че " това е основно финансов проблем ". Основният акционер на Fly Arna е арменската страна, отбелязва Sputnik Armenia.
 Армения се оплака, че Русия лимитира вноса на нейни артикули
Армения се оплака, че Русия лимитира вноса на нейни артикули

Страната свика незабавно заседание на страните от ЕАИС

Авиокомпанията Fly Arna е учредена през лятото на 2021 година Нейни акционери са Фондът за национални ползи на армения, който има 51% от компанията, и емиратската компания Air Arabia, с дял от 49%.

Единственият личен аероплан на самолетната компания беше Airbus A320. В края на февруари самолетът излетя от Ереван за Шарджа (ОАЕ) и към този момент е изваден от авиорегистъра на Армения. Друг аероплан А320 беше върнат на лизингодателя Air Arabia в края на предходната година.
 Франция даде обещание на Армения ракети и друго въоръжение
Страна от Европейски Съюз даде обещание на Армения ракети и друго въоръжение

Министрите на двете страни са подписали пакет документи за военно сътрудничество
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР