Лицата, които си позволяват да създават изкуствено напрежение, трябва да

...
Лицата, които си позволяват да създават изкуствено напрежение, трябва да
Коментари Харесай

КЗП са направили над 350 проверки заради цената на олиото

Лицата, които си разрешават да основават изкуствено напрежение, би трябвало да бъдат осъдени. За това настоя ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов пред bTV.

КЗП ревизира от няколко дни дали търговците продават стоката и олиото си на авансово оповестените цени. Нещата се случват, тъй като хората схващат, че ще има продажба евтино и подхващат дейности да си закупят в големи количества олио. В хода на инспекциите, които са над 350 в последните няколко дни, КЗП открива количества олио, които липсват в комерсиалните мрежи с мотив, че доставчикът не доставя нужните количества, изясни Маргаритов.

Случаят следва да бъде развързан до дъно, увери той.

Маргаритов означи, че КЗП ще продължат да глобяват комерсиалните обекти, които не продават стоката си на цената, на която са дали обещание да я продадат. КЗП събира обстоятелства и документи като осъществяване на контракти и се открива това, което видели потребителите от през вчерашния ден. В една сходна акция за олиото, която обаче била правилно извършена, само че през предходната седмица в друга верига търговците оповестили, че няма да продават стоката, оповестена в рекламната листовка, тъй като не е налична.

По думите му потребителите би трябвало да запазят потребителско самообладание. Ако през вчерашния ден сте си купили 10 литра олио, ще го консумирате една година, само че може да се скапе, в случай че не го изконсумирате. На цената, на която са поели ангажимент търговците да продават промоционалната цена, не е било доставено. Маргаритов обиколил 5-6 магазина преди да гостува в bTV и видял, че има олио на цена, която била доста по-ниска от предходните. Трябва да пазарим по-малко и рационално, прикани той.

Маргаритов увери, че КЗП ще е на терен, с цел да може да оказва помощ в сложните времена.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР