Листване на фондовата борса на до 20% от някои общински

...
Листване на фондовата борса на до 20% от някои общински
Коментари Харесай

Демократична България предлага общински фирми в София да се листват на борсата

Листване на фондовата борса на до 20% от някои общински компании за обезпечаване на по-добра бистрота на ръководството им, както и на пресен запас за вложения. Това е едно от предложенията в предизборната стратегия на " Демократична България " за изборите в София. Плановете за стопанската система на града, ръководството на обществените финанси, опазването на здравето и културата бяха показани в четвъртък на среща с жители в подлеза на Софийския университет.

Според Владислав Панев, съпредседател на " Зелено придвижване " (част от " Демократична България " ), листването на " Софийски парцели " да вземем за пример ще е крачка за реализиране на транспарантно ръководство на сдружението. " Осветяването на активността на тази и други компании ще обезпечи нов поток от дивиденти и към столичния бюджет. Контролът на активността им от страна на частни вложители ще значи ново равнище на контрол. Не единствено от общинския съвет и кмета, които към този момент не са потвърдили, че могат да се оправят сполучливо с тази задача ", написа в програмата на " Демократична България ".

От групировката оферират още финансова децентрализация, която се показва в даването на част от приходите от налозите върху парцелите и колите на районните администрации. Става въпрос за сред 10 и 20 на 100 от тези приходи, които да се разпределят според от заплащанията от всеки обособен регион по тези пера. Тези суми ще се харчат от районните кметове, които пък ще избират в какво да ги влагат след допитване до жителите.

" Демократична България " предлага и разширение на електронната система на общината за публичните поръчки. Идеята е в нея да се демонстрират и всички заплащания над 5000 лв. включително типа и размера на осъществената услуга. " Ще задължим всички търговски сдружения със 100% общинско присъединяване и общинските предприятия да употребяват същата електронна система. Това ще обезпечи повече бистрота и ще е средство за понижаване на злоупотребите с общинския бюджет ", написа още в програмата.

Предлага се още тримесечните финансови доклади на общинските сдружения да са обществени.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР