Листо по листо, цвете по цвете, ние създаваме нашата градина.

...
Листо по листо, цвете по цвете, ние създаваме нашата градина.
Коментари Харесай

Градината и как да я направим най-уютното място

Листо по листо, цвете по цвете, ние сътворяваме нашата градина. Ние сме и агрономите, и архитектите, и дизайнерите, които освен решаваме какви растения ще засадим, само че и по какъв начин ще " обзаведем " градината по подобен метод, че да я създадем най-уютното и прелестно място от вкъщи си.

За да бъде тя в действителност вдъхновяваща и неповторима, нужно е единствено малко усърдие - да засадим най-подходящите и красиви цветя, и да подберем най-хубавите и практични култивиран принадлежности.

Мебелите

Времето, прекарано в градината, е време на почивка и успокоение, по тази причина от голямо значение е какви култивиран мебели ще подберем, с цел да се усещаме комфортно и прелестно. За да създадем верния избор, първо би трябвало да се съобразим с пространството, с което разполагаме, а и какъв брой от него желаеме да използваме.

Малко, само че практично

Ако нямаме задоволително свободна повърхност, най-добре е да изберем дребна маса с два-три стола, която хем няма да заема доста място, хем ще ни прави чудесна работа.

В този случай най-подходящи за задачата са комплектите сгъваеми маси и столчета, които с помощта на структурата си, са по-удобни за предпазване. С минимални старания те се трансформират и в лека портативна мебел за къмпинг, излет и така нататък

Затова и множеството сгъваеми маси и столове са направени от олекотени материали. Предимството им пред елементарните безспорно е тяхната гъстота, свободното пространство, което подсигуряват в сгънато състояние, и мултифункционалността им.

Като стана дума за мултифункционалност, няма по какъв начин да не споменем и обичаните ни пуфове, които са отлична концепция за градинска мебел. Един от дребното дефекти на множеството пуфове е, че с времето се слягат (заради топчетата в тях). Надуваемите кресла обаче нямат този проблем. Освен това, са и доста практични, комфортни и издръжливи.

Здравото им покритие ги защищава от пръсване при приложимост върху трева, а в множеството случаи имат и UV отбрана. По този метод се удължава животът на продукта при прилагане навън. Удобни са и за преместване и преместване, тъй като са леки. Изключително компактни - можем да ги вземем с нас, където пожелаем - на пикник, в парка, на плажа. Често се вършат от ярки и шарени цветове - за повече прохлада.

Пространството го разрешава

Ако въпреки всичко имаме повече място, ще желаяме цяла градинска гарнитура - с диван, кресло, табуретки и маса. А най-хубавият вид като материал, изключително що се отнася до деловитост, е ратанът. Синтетичната му вариация е водеща във връзка с софтуерния прогрес в производството на градинска мебел.

Най-голямото преимущество на качествените ратанови мебели за градината е, че са подобаващи за всеки сезон. Което не значи, че не трябва да поставяме минимални старания, с цел да ги пазим. Ратановите нишки са изтъкани от теглени синтетични влакна и нормално се плетат към леки, устойчиви на наслойка алуминиеви рамки. Градинските мебели от ратан имат всички преимущества - що се отнася до пластмасовите мебели, само че без подозрение наподобяват в пъти по-добре на външен тип.

На сянка

След като към този момент сме избрали мебелите, може би не по никакъв начин неприятна концепция и да преценим по какъв начин ще ги пазим (а и нас самите) от дъжд и слънце. Вариантите са няколко и още веднъж зависят от това с какъв брой място разполагаме.

Една от вариантите, които доста хора избират, е монтирането на прибираща се тента. Този тип нормално е направен от алуминий и текстил и може да бъде подложен както на стена, по този начин и на таван (ако се инсталира на балконска тераса например). Тентата е невероятна концепция освен за градини, само че и за открити тераси.

Тентата защищава от слънчевите лъчи и задържа горещината, което си е напряко идеално решение, що се отнася до студ и сянка.

Ако въпреки всичко желаеме да си спестим дупки по стените или тавана на къщата, постоянно можем да изберем някоя градинска шатра или павилион. Монтират се елементарно и са доста издръжливи, с помощта на неръждаемите стоманените рамки, които се закрепят за земята и подсигуряват непоклатимост.

Тентата, с която е затрупан градинският павилион, ни пази от мощна слънчева светлина, а павилионите с полиуретанов покрив ни защищават и при проливни дъждове. Под приятната и обширна сянка има място и за целия комплект култивиран мебели.

За всеки по нещо

След като се погрижихме за сянката и мебелите, време е да помислим и по какъв начин да се поглезим. Градината нормално е обичаното място на множеството дами, само че не е желана от мъжете, които като че ли се чудят какво могат да вършат там.

Едно барбекю сигурно ще примами и господата. Не всички мъже обичат да кулинарстват към готварската печка, само че съвсем всички откровено се любуват сами да подготвят скарата на барбекюто, изключително в случай че го вършат в " компанията " на няколко студени бири. Вариантите и в този случай са доста, някои даже и на колелца.

За незабравими летни завършения за цялото семейство и с цел да създадем градината си същинско райско кътче, което си има всичко, ни липсва единствено един басейн. Най-оптималният и наличен вид, е огромен и надуваем. Предимствата му безспорно са лесният монтаж и ремонт (може да го приберем елементарно през зимата), лесната и евтина поддръжка и, не на последно място - цената.

Слагаме до него шезлонг и плажен чадър и като че ли сме на морето, подготвени да се насладим на една страхотна отмора, само че вкъщи. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР