Лишеният от свобода руски опозиционен политик Алексей Навални отдаде почит

...
Лишеният от свобода руски опозиционен политик Алексей Навални отдаде почит
Коментари Харесай

Навални отдаде почит на Горбачов, съумял да се оттегли мирно от властта

Лишеният от независимост съветски опозиционен политик Алексей Навални отдаде респект през днешния ден на умрелия предходната нощ някогашен руски началник Михаил Горбачов и акцентира, че той е съумял " да се отдръпна спокойно от властта ", съобщи Франс прес.

Според Навални Горбачов се е отдръпнал спокойно и непринудено , зачитайки волята на гласоподавателите, което, единствено по себе си, е било същински героизъм " по стандартите на някогашния Съветски съюз ". 

Екипът на опозиционния съветски политик разгласява негово изказване в Twitter, в което той напомня, че " последните политически пандизчии в Съюз на съветските социалистически републики бяха освободени точно по времето на Горбачов ". Самият Навални е в ареста от 2021 година, откакто о целя при опит за отравяне , за което той упреква съветските управляващи. Те от своя страна отхвърлят да имат някакво отношение към случая.

Алексей Навални, който се прочу с следствията си за корупция в средите на съветския хайлайф, съобщи още, че Горбачов е бил " един от дребното ръководещи, които не използваха властта за персонално облагодетелстване ".

Последният водач на Съюз на съветските социалистически републики Михаил Горбачов умря тази нощ на 91-годишна възраст . Западните страни му отдадоха респект като човек с огромни заслуги за международния мир. Отношението към фигурата на някогашния началник в самата Русия обаче е смесено, защото за мнозина там разпадането на Съюз на съветските социалистически републики към момента е мъчителна контузия.

" През годините моето отношение към Горбачов се промени от безотговорно неспокойствие (...) към почитание и малко горест ", сподели още Навални. " Убеден съм, че живота и делото на Михаил Горбачов , които са от голямо значение за (познаването на) случилото се през 20-и век, ще бъдат оценени доста по-положително от поколенията след нас ", съобщи Алексей Навални.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР