Липсва ясно мнозинство и затова правителството не може да действа

...
Липсва ясно мнозинство и затова правителството не може да действа
Коментари Харесай

Първан Симеонов: На прибежки и караници правителството може да оцелее

Липсва ясно болшинство и по тази причина държавното управление не може да работи с огромен размах. В такива случаи властта се договаря. Това съобщи пред БНР, социологът и политически анализатор Първан Симеонов.

„ Това е късмет за решения. Мнозинство на едни или други щеше да даде измамлив комфорт да вършат внезапни придвижвания, а такива българското общество не желае. Ние сме уравновесено общество, надалеч от крайностите. На такова общество отива ръководство, в което има и двете съставки – и доста бурни реформатори, и скептични балкански консерватори “, добави Симеонов.

 по-бързото въвеждане на еврото Снимка: SafeNews

Той посочи, че в това държавно управление има споделени ползи и по тази причина в него има живот:

„ Бойко Борисов има интерес да остане ненарушим по-дълго. Асен Василев има интерес да развие своята финансова философия, на която държи. Архитектът на тази сглобка – Христо Иванов, има интерес от правосъдна промяна. Тоест, техните ползи се синхронизират. Но това не значи, че кабинетът не може да падне на следващия ден. Виждали сме надалеч по-стабилни неща да се срутват надалеч по-бързо. На прибежки и с кавги могат да оцеляват. Караниците са значими, с цел да запазят идентичността си “.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР