Липсата на достатъчно велоалеи в столицата е проблем, но оказва

...
Липсата на достатъчно велоалеи в столицата е проблем, но оказва
Коментари Харесай

Велоалеи в София се появяват на места, където колите непрекъснато се движат или паркират


Липсата на задоволително велоалеи в столицата е проблем, само че става известно, че още по-голям е казусът с велоалеите, които се появяват тук-там, където колите непрестанно се движат или паркират върху тях. Такъв е казусът с велоалеята на улица " Г. С. Раковски " в София. Наскоро обаче Столична община я обезопаси, като сложи гумени ограждения.

Подкрепяме общината в напъните ѝ да направи велосипедна инфраструктура на това място, тъй като тя е нужна, само че в същото време посочваме многото пропуски както в планирането, по този начин и в връзката с обществеността. Това означи в изявление за предаването " Хоризонт до обед " проектант Петя Петрова от Сдружение " Велоеволюция “:

Изключително значимо е общината, създавайки своята визия, да знае накъде върви и да си сътвори екип, който желае да следва тази визия, тъй като ние сме очевидци на неща, които чуваме от кмет или заместник-кмет, само че внезапно се оказва, че има едни комисии от специалисти, които взимат решения, които са в несъгласие с тези думи и не утвърждават решенията на проектантите, които оферират по-съвременни концепции. Това несъгласие към този момент дава доста директен израз, когато хората виждат какво се случва.

На велосипедистите доста постоянно им се постанова да влизат в подлезите, а по принцип правилото е колите да се преценяват с пешеходците и велосипедистите. Това уточни Стефан Марков , общински консултант от групата на Република България в София:

Трябва да си дадем сметка, че говорейки за чистотата на въздуха, за приватизирането на градския превоз, за велотранспорта и така нататък, би трябвало да се основават известни спънки пред колите и да се уголемяват велотрасетата. Свързването на велотрасетата също е доста огромен проблем.

Цялото изявление с арх. Петя Петрова и Стефан Марков можете да чуете от звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР