Липсата на достатъчно движение и спорт се превръща в проблем

...
Липсата на достатъчно движение и спорт се превръща в проблем
Коментари Харесай

Хемороидите и спортът: Митове и истини

Липсата на задоволително придвижване и спорт се трансформира в проблем за от ден на ден хора, изключително през последните години, откакто пандемията ни наложи радикално друг метод на живот. Мнозина останаха да работят у дома, прекарвайки часове пред компютрите. Други пък се отхвърлиха от спорта и дейното придвижване, спазвайки обществена изолираност. А има и хора, които заради естеството на работата си, са лишени от задоволително придвижване. Заседналият метод на живот се трансформира във все по-тревожен проблем за актуалното общество, което избира да разпуска на дивана и пред тв приемника или сърфирайки в интернет, вместо да спортува интензивно на открито.

В който и от случаите да попадате, е добре да знаете, че неналичието на придвижване има връзка с кръвоносните съдове, ситуирани в аналната област.

Мит ли е обаче, че заседналият метод на живот предизвиква хемороиди?

Според здравните специалисти няма доказателства, че продължителното седене може да бъде директно обвързвано с хемороидалната болест. Но обездвижването може да е обвързвано с фактори,  които усилват риска от появяването ѝ.

Недостатъчната физическа интензивност може да докара до продължителен запек  и наднормено тегло, които надлежно към този момент са причина за пораждане на хемороидална болест. Ако желаете да се предпазите, е значимо да си осигурите задоволително придвижване и спорт в всекидневието. Умерените извършения оказват помощ за възстановяване или попречване на доста проблеми, свързани с червата и храносмилането, в това число хемороиди. Когато методът ви на живот е затънал, всичко в тялото действа по-бавно, в това число и червата. Упражненията оказват помощ за напредването на отпадъците през чревния тракт. Това от своя страна защищава от развиване на запек и мързеливи вътрешности.

В случай че към този момент имате възпалени хемороиди, не трябва да отхвърляте спорта. Напротив, ще ви е потребно. Добре е да вършиме постоянно леки физически извършения или да се разхождате. Разбира се, с цел да избегнете утежняване, би трябвало да си спестите мощно натоварващи извършения като да вземем за пример повдигане на тежести. Това е противопоказно, в случай че страдате от хемороиди, защото може да се усили натиска върху аналната област. Не прекалявайте и с прекомерно интензивните тренировки. Също по този начин избягвайте спортове, които изискват да прекарвате дълго време седнали като колоездене, конна езда и гребане.

Ако към този момент имате проблеми с хемороидите, е добре да спортувате умерено и с леки физически натоварвания. Изберете интензивност, която ви подхожда – движете се интензивно в парка, когато времето разрешава. Плуването, танците и дългите разходки са изцяло подобаващи. Можете да опитате йога, пилатес или подобаваща гимнастика. Тези спортни действия ще освободят ендорфини, които ще ви накарат да се почувствате по-добре, а също по този начин ще обезпечат по-добър кръвопоток в тялото.  

Повече информация по какъв начин да се предпазите от хемороиди може да намерите на уеб страницата.

Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР