Липсата на бензин, на шофьори и стоки в магазините накара

...
Липсата на бензин, на шофьори и стоки в магазините накара
Коментари Харесай

Британците пак ревнаха: Да дойдат германците и гурбетчиите, че оставаме без...

Липсата на бензин, на водачи и артикули в магазините накара английските управляващи да прибегнат до изключително необикновени ограничения. Всички старания са впрегнати в търсенето на задгранични служащи, измежду които и гурбетчии от България. Обещанията към тях са великодушни, написа " ".

Много германци, живеещи във Англия, с изненада откриват тези дни, че им е писала персонално някоя си баронеса Вер. Благородната дама е държавен секретар и дава отговор за пътищата, рейсовете и площадите в английското Министерство на превоза. Нейните писма съдържат покана към всички, които биха желали да стартират работа като водачи на камиони.

„ Повече от когато и да било се нуждаем от Вашите скъпи умения “, написа баронесата, обещавайки работа-мечта в шофьорската кабина, изискванията за която в никакъв случай не са били по-изгодни на Острова. А получателите на тези писма, измежду които има даже капиталови банкери и академични преподаватели, не могат да повярват на очите си. Нима точно те би трябвало в този момент да вадят английската каруца от блатото?

Най-добре е да са германци
Обяснението е в положителната остаряла немска шофьорска брошура. За да запълни неналичието на към 100 000 водачи на камиони, английското Министерство на превоза е разпратило към 1 милион писма на хора, за които управляващите знаят, че имат удостоверение за правоуправление на камиони. А измежду тях има и доста немски жители, живеещи в Обединеното кралство.

Всеки, който е изкарал немска шофьорска брошура преди 1999 година, автоматизирано е получил и категория, даваща му право да ръководи товарен автомобил с позволена оптималната маса до 7,5 тона – даже и в никакъв случай в живота си да не се е качвал в сходно транспортно средство. Засега обаче няма никакви признаци, че немската общественост на Острова ще се втурне към шофьорската специалност.

Но транспортното министерство не е единственото, което трескаво търси способи за излаз от сегашната рецесия във Англия. Тази рецесия съвсем спря доставките на артикули и изпразни рафтовете в голям брой магазини от комерсиалната мрежа .



По-рано през седмицата правосъдният министър Доминик Рааб предложи неналичието да бъде запълнена с претенденти за леговище или даже пандизчии. Също и от вътрешното министерство се заеха да изследват съществуващите благоприятни условия.

Сега ще бъдат незабавно издадени 5 000 визи за водачи на камиони от Европейския съюз (ЕС), които ще важат единствено до. Това обаче надали е някакво решение, защото доста европейски водачи към този момент имат отрицателен опит от предходната Коледа, когато поради Брекзита и пандемията доста от тях бяха блокирани в продължение на дни край Дувър, без да разполагат с тоалетни, вода и храна. И надали някой от тях в този момент ще се втурне още веднъж към Острова, рискувайки да прекара там празниците. А и времето преди тях.

Липса на работна ръка и в кланиците
Междувременно от Съюза на месопроизводителите предизвестиха, че поради острата потребност от служащи в кланиците е допустимо доста магазини да останат с празни лавици. От British Meat Processors Association (BMPA) оповестиха, че сега липсват към 15 000 служащи в кланиците. А съгласно информация на вестник „ Таймс “, английските управляващи обмислят издаването на 1000 незабавни работни визи за задгранична работна ръка.

В същото време от Съюза на свиневъдите предизвестиха за заплахата от същинска злополука в сектора . Понеже няма кой да коли животните, в свинефермите към този момент може да се наложи всеобщо изтребване на животни, предизвести пред БиБиСи ръководителят на Националната асоциация на свиневъдите Роб Мутимър. Междувременно имало прасета, които към този момент са наддали до 140 кг, в случай че нормално ги колят, когато доближат 115 кг.

И за последователите на Брекзит няма гориво
 По бензиностанциите има дефицит на гориво
По бензиностанциите има дефицит на гориво
Що се отнася до рецесията с бензина, държавни източници настояват, че до седмица обстановката на бензиностанциите би трябвало да се възстановява. Дотогава обаче освен медицинските служащи, а също и водопроводчиците, служащите в кланиците и акушерките не могат да карат колите си.

Засегнати са и голям брой известни персони. БЛИЦ напомня, че.

Или футболната звезда. За благополучие в Ламборгинито му към момента имало задоволително бензин, с цел да стигне с него в точния момент за идна подготовка. Колко практично е човек да има за такива изключителни обстановки и една аварийна кола. Та била тя и Ламборгини!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР