Липса на достатъчно информация е била причината Висшия съдебен съвет

...
Липса на достатъчно информация е била причината Висшия съдебен съвет
Коментари Харесай

Магдалинчев: ВСС не може да изпрати патолози и полицаи за комисията на Полша в Украйна

Липса на задоволително информация е била повода Висшия правосъден съвет да откаже да излъчи български представители, които да вземат участие в Международната комисия за документиране и определяне на военни закононарушения в Украйна. Това изясни за Нова телевизия представляващият Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев . Поканата за присъединяване в следствието на военни закононарушение в Украйна идва от Полша, получена е от полското посолство у нас и е до Министерство на правораздаването . От там е била препратена до Висш съдебен съвет.
 Висш съдебен съвет отхвърли български магистрати да проверяват в Украйна
Висш съдебен съвет отхвърли български магистрати да проверяват в Украйна

То бе признато единомислещо

От една страна, това е искане да се сътвори интернационална комисия, само че не става въпрос нито за Международния углавен съд, нито за друга интернационална институция, уточни Магдалинчев . " Идеята е да се сътвори Международна комисия, в която да бъдат включени разнообразни представители - лекари, криминолози, прокурори, адвокати, полицейски чиновници и други специалисти. Висш съдебен съвет не може да изпрати лекари и проверяващи органи. Това е работа на други органи ", по този начин изясни отхвърли Магдалинчев.

Няма и задоволително информация какъв ще бъде статутът, какво ще прави тази комисия , нито под чие управлението и на кого, както и какъв ще е актът, с който тя ще бъде призната, уточни представителят на Висш съдебен съвет.

По думите му също така в писмото от полското посолство има доста неясноти и е нужно да се даде повече информация. Мнението на Магдалинчев е, че точно Министерство на правораздаването би трябвало да зададе повече въпроси и да почисти неяснотите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР