Лионел Меси вече няма договор с Барселона. Въпреки усилията на

...
Лионел Меси вече няма договор с Барселона. Въпреки усилията на
Коментари Харесай

Лео Меси (засега) приключи с Барса

Лионел Меси към този момент няма контракт с Барселона. Въпреки напъните на директивата на Барса, водена от Джоан Лапорта, да се подписа съглашение със звездата преди приключването на връзката му с клуба, най-после договарянията не кристализираха в публична вероятност за подновяването преди Лео да завърши контракта си и през днешния ден към този момент е свободен сътрудник, оповестява испанския състезателен всекидневник „ Ел Мундо Депортиво “, представен от БГНЕС. 

Клубни източници признаха, че това е нежелана обстановка и още повече, като се има поради, че президентът и управителният съвет считат обновяването на Меси на спортно, комерсиално и институционално равнище за стратегическо. Лапорта основа част от акцията си на обещанието, че ще направи всичко допустимо, с цел да възобнови аржентинеца и изигра картата на връзката си с Лео като гаранция, че опциите за неговото възобновяване са доста по-големи при него като президент, в сравнение с при Виктор Фонт или Тони Фрейша.

Нито положителните връзки на Лапорта с Меси и татко му Хорхе, нито положителната естетика, която двете страни, председателстващи договарянията за подновяването, признават, са били задоволителни, тъй че преди 1 юли, денят, в който Лео към този момент е без контракт, може да бъде удължена непрекъсната връзка с клуба, датираща от 8 януари 2001 година Във всеки случай, Лапорта, запитан пред вратите на клуба за подновяването на Меси през вчерашния ден сутринта, изиска да успокои духовете. " Лесно, елементарно ", сподели той пред публицисти, преди да влезе в офисите.

Организацията на Барселона подсигурява, че има съображение за съглашение сред президента и Меси Лео да подпише двугодишен контракт като състезател на Барса плюс още три като дипломат на клуба - съвпадащ с хипотетичното му овакантяване в MLS. Признава се обаче, че към момента няма публично единодушие, когато става въпрос за кристализиране на това, което е разисквано в договорите, защото юристите и прокурорите от двете страни са влезнали, всичко се преглежда деликатно и процесът лишава повече време от мечтаното.

В този смисъл от Барса се признава, че към момента е належащо да се контракти за заплащанията към Меси (начисляването му по време на новия договор) и за данъчното облагане, нещо обикновено, като се има поради, че звездата не желае да има повече проблеми с хазната след процесът, който го докара до съда и до неоправдателна присъда през 2017 година

Освен това, от организацията в Барселона се признава, че новият контракт на Меси също би трябвало да бъде приспособен към действителността на заплатите в Барселона, което би трябвало да понижи доста тази идея, както неотдавна съобщи Хавиер Тебас, президент на Ла Лига. " Ако Барселона желае да притегли състезател, който му коства 25 милиона на сезон заплата, той би трябвало да излезе или посредством трансфер, или посредством понижаване на заплатата до 100 милиона ", сподели шефът на испанската футболна асоциация.

От клуба се счита, че в последна сметка Тебас ще би трябвало да бъде по-мек и не толкоз непоколебим, както наподобява в неговите изказвания, защото в последна сметка съществуването на Меси в редиците на ФК Барселона дава на Ла Лига доста доходи, като усилва доста цената му като ефирен артикул, който би трябвало да се предлага на пазара по целия свят. Лидерът на работодателя обаче към този момент обясни, че лимитите на заплатите на Ла Лига не могат да бъдат пропуснати от никого.
В Барса не желаят да дефинират крайни периоди по кое време може да дойде дълго чаканият автограф на Лео, макар че в кратковременен проект (днес и утре) това не се чака. От събота те към този момент не желаят да вършат прогнози точно, тъй като всичко е в ръцете на тези, които водят договаряния по гореспоменатите стопански секции. От клуба не виждат действителна заплаха Лео да не се възобнови, само че и признават безпокойството и дискомфорта да видят по какъв начин остава без контракт. Във всеки случай е ясно, че фигурата на Меси ще продължи и през днешния ден да е в центъра на уеб страницата на клуба, на стадиона и в формалния магазин и че в случай че някой желае да персонализира фланелка с неговото име, може да го направи. Съществува убеждението, че Лапорта по-скоро, в сравнение с по-късно, ще се измъкне.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР