Лионел Меси отбеляза пореден гол за новия си тим Интер

...
Лионел Меси отбеляза пореден гол за новия си тим Интер
Коментари Харесай

Меси донесе първи трофей в историята на Интер Маями

Лионел Меси означи следващ гол за новия си отбор Интер Маями, а тимът завоюва първи трофей в клубната си история, откакто победи Нашвил с 10:9 (1:1 в постоянното време) след осъществяване на дузпи във финала на шампионата Купа на лигите.

В Нашвил седемкратният притежател на Златната топка изведе Интер напред със страховит изстрел в 24-та минута, само че Фала Пико изравни за домакините след почивката. Меси удари греда през второто полувреме и в последна сметка се стигна до дузпи, който свърши с директен двубой сред вратарите на двата отбора, извоюван от Дрейк Калъндър.

По този метод Меси към този момент има 10 гола в първите си седем дуела за Интер, като не пропусна да се разпише в нито един. При идването на аржентинеца Интер Маями заемаше последно място в Източната конференция на МЛС, само че в този момент към този момент отборът чества първия си трофей.

" Това е като на филм, футболистите играха красиво ", разяснява основателят на отбора Дейвид Бекъм. " Най-важното нещо за нас бе да изградим тим в границите на този шампионат и тези седем мач, а това не е елементарно. Сега към този момент има по-голяма изясненост за бъдещето ", сподели треньорът на Интер Тата Мартино.

С триумфа си в Купата на лигите Интер Маями си обезпечи присъединяване в идващото издание на КОНКАКАФ Къп (Северноамериканската шампионска лига). /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР