Лионел Меси и съотборниците му от Аржентина играха срещу Мексико

...
Лионел Меси и съотборниците му от Аржентина играха срещу Мексико
Коментари Харесай

Меси игра с подут глезен срещу Мексико, мачът влезе в историята

Лионел Меси и съотборниците му от Аржентина играха против Мексико на Световното състезание по футбол в Катар пред 88 966 фенове при успеха си с 2:0 в група „ С “ на шампионата.

Това е най-голямата посещаемост на дуел от Мондиал в последните 28 години, написа организация АП, базирайки се на формалния уебсайт на Международната федерация по футбол (ФИФА).

Стадион „ Лусаил “, ситуиран северно от Доха, който ще одобри и финала на Световното състезание в Катар, одобри рекордната аудитория от мача за купата в Съединени американски щати през 1994 година. Тогава 91 194 на „ Роуз Боул “ в Пасадена, Калифорния следиха финала сред Бразилия и Италия.

Най-високата посещаемост на футболен дуел от Световната купа е през 1950 година, когато Уругвай побеждава домакина Бразилия с 2:1 на стадион „ Маракана “ в Рио де Жанейро пред 173 850 фенове.

Снощната намира се организира пред съвсем двойно по-малко аудитория, само че въпреки всичко влезе в историята, а след нея аржентинският капитан Лионел Меси разяснява положението на глезена си, което разтревожи цялата страна още преди мача със Саудитска Арабия.

На фотоси и клипове от тренировката на отбора в Катар се виждаше, че е двойно надут и това можеше да коства присъединяване на Лео. Той обаче игра и вкара гол на арабите.

След дуела аржентинският отбор тренираше, а ден преди мача с Мексико медиите в страната оповестиха, че Меси е изцяло здрав и медицински проучвания са потвърдили, че няма болежка, по тази причина ще играе и против Мексико.

Снощи обаче се видя, че Меси е играл с леко надут гален, който още не се е възстановил изцяло след втори случай със остарялата контузия.

Въпреки това той вкара гол и асистира за втория при триумфа с 2:0.

Именно Лео бе този, който разкри каква е истината и че при несполучливия дебют против Саудитска Арабия е имал акцидент с този гален.

„ Почти в последния миг си усуках глезена. На края на първия мач казусът стана по-сериозен и той се поду отново. Въпреки това бях добре, по-късно упражнявах обикновено, наедно с другите, в нито един миг не съм бил самичък ", сподели Меси, който.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР